تماس با دکتر قویدل

دریافت نوبت: 88674921

لوگوی سایت دکتر علیزاده قویدل

اشتباهات رایج در کاهش وزن بیماران قلبی

کاهش وزن بیماران لاغری

رژیم لاغری مناسب برای کم کردن وزن، اصول و قواعد خاص خود را دارد. برای کاهش وزن بیماران قلبی نیز توجه به برخی قواعد از اهمیت زیادی برخوردار است. هر چند کم کردن وزن بیماران قلبی یک اولویت برای این افراد محسوب می‌شود؛ اما رعایت برخی مراقبت‌ها برای حفظ سلامت قلب و بدن لازم است. در این مقاله، قصد داریم اشتباهات رایجی را که در رژیم گرفتن بیمار قلبی دیده می‌شوند، بررسی کنیم.

به طور کلی، کم کردن وزن بیماران قلبی باعث کاهش کلسترول و پایین آمدن فشار خون می‌شود. در نتیجه، شدت علائم بیماری‌های قلبی نیز کمتر می‌شود. اما برای حفظ سلامت بدن و قلب، باید اصولی را رعایت کرده و از برخی اشتباهات دوری کنیم. در ادامه، نکاتی که در رژیم گرفتن بیمار قلبی باید به آن‌ها توجه نمود را توضیح می‌دهیم.

فواید کاهش وزن بیماران قلبی چیست؟

با اینکه می‌دانیم بسیاری از غذاها برای سلامت قلب ضرر دارند، اما تغییر عادت‌های غذایی دشوار است. با این حال، می‌توان تغییرات کوچکی در حجم غذاهای مصرفی و نوع آن‌ها ایجاد کرد. در این صورت، به تدریج به یک رژیم غذایی سالم برای قلب می‌رسیم. در ادامه، به برخی از فواید کاهش وزن بیماران قلبی اشاره می‌کنیم.

کاهش وزن بیماران لاغری

رژیم گرفتن بیمار قلبی، فشار خون او را کاهش می‌دهد

اگر بیمار مبتلا به نارسایی قلبی، اضافه وزن داشته باشد، به قلب او فشار وارد می‌آید. زیرا قلب این گونه افراد، باید بیشتر از حالت عادی کار کند تا خون در بدن پمپاژ گردد. هر چه اضافه کاری قلب شدیدتر شود، فشار خون بالاتر رفته و عوارضی مانند موارد زیر را به وجود می‌آورد:

  • مشکلات بینایی
  • سکته
  • آسیب‌های کلیوی
  • تشدید بیماری‌های قلبی

کاهش وزن بیماران قلبی کمک می‌کند تا اضافه کاری قلب کمتر شود. این یعنی فشار خون کاهش پیدا کرده و سلامت قلب حفظ می‌شود. نکته دیگر این که مصرف نمک و بیماری‌های قلبی، ارتباط تنگاتنگی دارند. بنابراین، غیر از کاهش وزن، مصرف به اندازه نمک، مانع از فشار خون بالا خواهد شد.

کم کردن وزن بیماران قلبی کلسترول را کم می‌کند

تجمع چربی در بدن و چاقی، باعث بالا رفتن سطح کلسترول بد خون می‌شود. تجمع پلاک ناشی از کلسترول بالا بر روی دیواره عروق خونی، تنگی عروق و بیماری‌های قلبی را در پی دارد. اگر اضافه وزن دارید، غذاهای ناسالم مانند فست فودها و گوشت‌های فرآوری شده را از برنامه غذایی خود حذف کنید. انتخاب عادات غذایی صحیح، به کاهش کلسترول و تعادل چربی‌ها در بدن کمک می‌کند. در نتیجه، عملکرد قلب شما به وضعیت طبیعی باز می‌گردد.

کاهش وزن از ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند

ارتباط دیابت و بیماری‌های قلبی، انکارناپذیر است. بنابراین اگر بتوانید خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید، قلب سالم‌تری نیز خواهید داشت. چاقی یکی از مهم‌ترین علل بروز دیابت است. هنگامی که سطح قند خون از حد نرمال آن بالاتر برود، خطر ابتلا به دیابت افزایش می‌یابد. بنابراین بهتر است از رژیم غذایی کم قند استفاده کنید. همچنین حذف قندها و شیرین کننده‌های مصنوعی، برای داشتن قلبی سالم، راهکار مناسبی است.

خطرات کاهش وزن بیماران قلبی چیست؟

وجود ارتباط بین چاقی و بیماری‌های قلبی، داشتن یک رژیم غذایی مناسب را برای این بیماران، الزامی می‌سازد. ضمن اینکه انجام ورزش همزمان با رعایت اصول تغذیه‌ای، به اثربخشی بیشتر رژیم در بیمار قلبی کمک می‌کند. با این حال، کاهش وزن بیماران قلبی می‌تواند خطراتی را برای آن‌ها در پی داشته باشد. در ادامه به خطرات کاهش وزن غیراصولی در بیماران قلبی می‌پردازیم.

ورزش شدید برای قلب شما ضرر دارد

انجام ورزش‌های سبک به بهبود شرایط قلب و عروق بیماران کمک می‌کند. اما ورزش شدید تاثیر عکس دارد. مخصوصا اگر هنوز به ورزش کردن عادت ندارید. فعالیت شدید باعث اختلال در عملکرد قلب می‌شود. به طوری که خونرسانی و اکسیژن رسانی به اندام مختلف بدن مختل می‌گردد. بهتر است برای انتخاب نوع حرکات ورزشی، از پزشک خود سوال کنید.

رژیم‌های غذایی غیر اصولی ضربان قلب را بی‌نظم می‌کنند

استفاده از رژیم‌های کم کالری برای کاهش وزن بیماران قلبی، سطح مواد مغذی ضروری بدن را کاهش می‌دهند. رژیم‌های غذایی که میزان مایعات و مواد غذایی مصرفی را تا حد گرسنگی محدود می‌کنند، خطرناک هستند. تغذیه نامناسب باعث بروز انواع بیماری‌ها از جمله آریتمی قلبی می‌شوند. از دست دادن توده عضلانی قلب و در نهایت نارسایی قلب نیز از عوارض رژیم غذایی غیر اصولی خواهند بود. بهترین کار برای کم کردن وزن بیماران قلبی، انتخاب یک رژیم غذایی مناسب زیر نظر متخصص تغذیه و متخصص قلب و عروق خواهد بود.

روش‌های کم کردن وزن بیماران قلبی کدامند؟

بهترین روش‌های کاهش وزن بیماران قلبی، شامل انتخاب رژیم غذایی مناسب و ورزش کردن اصولی است. بیماران باید غذاهای مفید برای قلب را انتخاب کنند. منظور از رژیم غذایی سالم، حذف کردن انواع مواد غذایی نیست. بلکه شما باید از یک برنامه غذایی متعادل استفاده کنید. حتی مواد غذایی مانند شکلات یا کیک را نیز می‌توانید در برنامه غذایی خود بگنجانید. اما مقدار آن‌ها باید به اندازه باشد.

نکته دیگر اینکه در رژیم گرفتن بیمار قلبی، باید یک هدف منطقی انتخاب کرد. کم کردن وزن به صورت غیر عادی خطرات بیشتری برای بیماران قلبی در پی دارد. هدف اصلی این است که شما به تدریج عادت‌های غذایی خود را اصلاح کرده و حجم غذای مصرفی را به تعادل برسانید. با این روش، به تدریج به یک سبک زندگی سالم می‌رسید.

ورزش کردن اصولی

کم خوردن یا رژیم کم کالری بدون داشتن تحرک کافی، اثرات معکوسی بر بدن شما دارد. بنابراین بهتر است ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی را در برنامه روزانه خود داشته باشید. ورزش کردن میزان کالری مصرفی شما را افزایش می‌دهد. اتفاقا آنچه در کاهش وزن بیماران قلبی مورد توجه قرار می‌گیرد، افزایش حجم کالری مصرفی نسبت به کالری دریافتی است.

5 اشتباه رایج در رژیم کاهش وزن بیماران قلبی

وجود برخی اشتباهات در فرایند کم کردن وزن بیماران قلبی، تاثیر آن را معکوس می‌کند. بنابراین بهتر است اشتباهاتی که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم را اصلاح نمایید.

1 انتخاب غذاهای رژیمی و کم چرب

هر غذایی که کالری یا چربی کم دارد، لزوما برای سلامت بدن شما یا کاهش وزن بیماران قلبی مفید نیست. زیرا در تولید برخی از غذاها، سدیم، روغن و شکر به مقدار فراوان وجود دارند تا طعم بهتری ایجاد گردد. برای مثال، جو و غلات در حالت کلی، خواص بی‌نظیری دارند. اما اگر آن‌ها را با مقدار زیادی کره یا روغن مصرف کنید، ضرر آن‌ها نسبت به نفعشان بیشتر است. همچنین، سالاد زمانی یک وعده غذایی سالم است که به تنهایی خورده شود. اگر گوشت‌های پرچرب پخته شده یا سس پرچرب به آن اضافه شود، سالاد شما یک غذای ناسالم خواهد بود.

2 عدم مصرف پروتئین کافی

کاهش بیش از حد پروتئین در رژیم غذایی، باعث اختلال در کاهش وزن بیماران قلبی می‌شود. شما باید از یک رژیم غذایی با پروتئین کافی استفاده کنید. زیرا پروتئین اشتها را کم کرده و دریافت کالری را کاهش می‌دهد. بنابراین هم احساس سیری دارید و هم سرعت متابولیسم افزایش پیدا می‌کند. ضمن اینکه در حین رژیم گرفتن بیمار قلبی، توده عضلانی حفظ می‌شود. تمامی این موارد نشان می‌دهند که رژیم غذایی شما یک رژیم اصولی است.

3 عدم کاهش مصرف نوشیدنی‌های شکر دار

شاید بتوان بزرگترین دشمن تناسب اندام را نوشیدنی‌های شیرین شده با شکر دانست. کالری این نوع نوشابه‌ها بسیار بالا بوده و به شدت بر سلامتی افراد تاثیر می‌گذارد. کالری نوشابه‌های شیرین شما را سیر نمی‌کنند؛ اما به عنوان کالری اضافی به غذای شما اضافه می‌شود.

لازم است اشاره کنیم که غیر از نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های مضر باید آب میوه‌ها را نیز به حد متعادل برسانید. زیرا آب انواع میوه، سرشار از قند بوده و روند کاهش وزن بیماران قلبی را مختل می‌کند.

4 ردیابی کردن مواد غذایی مصرفی

اینکه افراد تنها غذاهای سالم را در رژیم غذایی خود بگنجانند، نمی‌تواند به تنهایی به کم کردن وزن بیماران قلبی کمک کند. بلکه سهمی که از هر ماده غذایی به صورت روزانه مصرف می‌شود نیز مهم است. در واقع، مصرف غذاهای سالم و مغذی باید به حدی باشد که میزان کالری مصرفی فرد، متعادل باشد. زیرا ممکن است فرد یک غذای سالم را به مقدار زیادی مصرف کرده و کالری بالایی دریافت کند.

باید تمام مواد غذایی شامل فیبر، پروتئین، چربی و کربوهیدرات، به اندازه کافی و نه بیشتر از حد نیاز، به بدن برسند. یادداشت کردن مواد غذایی مصرفی، راهی برای مدیریت رژیم غذایی شما خواهد بود.

5 تعیین اهداف غیرمنطقی و غیرواقعی

رژیم گرفتن بیمار قلبی باید به گونه‌ای باشد که هدفی واقعی را دنبال کند. کاهش وزن بیماران قلبی نباید به گونه‌ای باشد که فرد ناگهان مقدار زیادی از وزن خود را از دست بدهد. از طرفی، کم کردن وزن بیماران قلبی باید به گونه‌ای باشد که انگیزه کاهش وزن را در آن‌ها زنده نگه دارد. در نظر گرفتن اهداف غیر واقعی، باعث از بین بردن این انگیزه خواهد شد. هر چه اهداف شما منطقی‌تر باشند، احساس ناامیدی کمتر شده و کاهش وزن بیماران قلبی، موفقیت آمیزتر خواهد بود.

بهترین پزشک برای دریافت راهنمایی درباره رژیم گرفتن بیمار قلبی

فرد مبتلا به بیماری قلبی، برای نحوه ورزش کردن و نوع رژیم غذایی خود به یک راهنما نیاز دارد. زیرا انجام ورزش‌های غیر اصولی نه تنها تاثیر مثبتی ندارد، بلکه ممکن است آسیب‌های جدی به سلامت قلب وارد کند. یک پزشک متخصص قلب و عروق، بهترین مشاور برای او خواهد بود.

دکتر علیرضا قویدل یکی از بهترین متخصصان جراحی قلب هستند که بیماران را در این مسیر راهنمایی می‌کنند. دکتر قویدل تجربه فراوانی در درمان بیماران قلبی دارند. از این رو، ایشان می‌توانند نکات مفیدی را درباره اصول کاهش وزن بیماران قلبی، به شما آموزش دهند.

منابع:

  1. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/heart-disease/in-depth/heart-healthy-diet/art-20047702
  2. https://www.slim-couture.com/blog/5-common-mistakes-you-should-never-make-to-lose-weight/
  3. https://www.phoenixheart.com/blog/weight-loss-and-its-effect-on-your-heart

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

پیمایش به بالا