تماس با دکتر قویدل

دریافت نوبت: 88674921

جستجو کردن

جراحی آئورت چیست؛ همه آنچه باید بدانید

یکی از روش‌های درمانی تخصصی، در زمینه بیماری‌های قلب و عروق، عمل آئورت قلب است. آئورت، بزرگ‌ترین شریان بدن به حساب می‌آید. گاهی بنا به دلایل مختلف، آئورت در معرض آسیب قرار می‌گیرد. در نتیجه لازم است؛ با انجام جراحی آئورت قلب، ناهنجاری‌های آن را ترمیم کرده و عملکرد آن را بهبود بخشید. 

انواع عمل دریچه آئورت قلب، با روش‌های جراحی باز و یا جراحی کم تهاجمی، انجام می‌گیرند. بهترین روش جراحی آئورت قلب، روشی است که بتواند با کمترین عوارض بیمار را درمان نماید. عمل آئورت، حدود 2 تا 4 ساعت زمان می‌برد.

در ادامه این مقاله، به بیان جزئیات مربوط به جراحی دریچه آئورت قلب می‌پردازیم. روش‌های جراحی، مزایای آن‌ها و مراقبت‌های بعد از عمل، از عمده مطالبی هستند که در این مقاله به آن‌ها پرداخته می‌شود.

عمل آئورت قلب چیست؟
محتوا پنهان

عمل آئورت قلب چیست؟

جراحی آئورت قلب یک روش درمانی، برای رفع مشکلات یکی از چهار دریچه قلب و بزرگ‌ترین مسیر خونی بدن است. آئورت یکی از دریچه‌های قلب است، که به قلب متصل می‌شود؛ تا خون غنی از اکسیژن را به بافت‌های بدن برساند. مسیر این رگ از قلب، به قفسه سینه و سپس به ناحیه شکم است.

تصویر گرافیکی قلب و دریچه آئورت قلب

یکی از اختلالاتی که نیازمند عمل جراحی آئورت قلب است؛ «آنوریسم ریشه آئورت» نامیده می‌شود. فشار خون و حجم خونریزی، که از این طریق به قسمت‌های مختلف بدن منتقل می‌شود؛ بسیار زیاد است. 

از این رو ممکن است؛ دیواره‌های این شریان، به مرور زمان و به دلیل افزایش فشار خون یا بیماری‌های زمینه‌ای، تحت فشار قرار گرفته و گشاد شوند (نارسایی آئورت). این مشکل قلبی را «آنوریسم آئورت» می‌نامند.

برای افرادی که به فشار خون بالا دچار هستند نیز، امکان جدا شدن لایه‌های دیواره آئورت (دایسکشن) از یکدیگر وجود دارد. این ناهنجاری را «دایسکشن آئورت» می‌نامند. تمامی این اختلالات، ناهنجاری‌ها و مشکلات قلبی، باید درمان گردند؛ در غیر این صورت، توانایی آئورت برای رساندن خون پر اکسیژن، به سلول‌ها و بافت‌های بدن کاهش می‌یابد. این مساله خود به تنهایی می‌تواند؛ تهدید‌کننده زندگی افراد باشد. Aorta Surgery

چه زمانی انجام جراحی آئورت قلب توصیه می‌شود؟

جراحی آئورت قلب تنها زمانی انجام می‌شود، که وضعیت شخص توسط یک فوق تخصص جراحی قلب و عروق مجرب، تایید شده باشد. برای افرادی که رشد قطر آنوریسم آن‌ها، در طول سال حدود نیم اینچ باشد؛ جراحی آئورت یک درمان موثر خواهد بود. انتخاب زمان جراحی آئورت برای درمان آنوریسم، به سرعت رشد آن بستگی دارد. برای آنوریسم‌های با سرعت رشد آهسته‌تر، زمان جراحی متفاوت خواهد بود.

تصویر گرافیکی استفاده از تکنیک کم تهاجمی برای عمل آئورت قلب

در حالت کلی، افرادی که آنوریسم آن‌ها بین 50 تا 55 میلی‌متر باشد؛ باید حتما تحت جراحی قرار گیرند. علت این مساله آن است، که برای آنوریسم‌های بیش از 55 میلی‌متر، احتمال پارگی شریان حیاتی بدن بسیار بالا خواهد بود. 

عمل رگ آئورت قلب زمانی باید انجام شود، که از دو پوسته شدن و پاره شدن این شریان، جلوگیری به عمل آورد؛ زیرا در صورت بروز چنین حادثه‌ای، زندگی فرد به خطر خواهد افتاد.

چه کسانی به جراحی آئورت نیاز دارند؟

اینکه چه کسانی به جراحی آئورت قلب نیاز دارند؛ کاملا به شرایط بیمار و نظر پزشک متخصص بستگی دارد. میزان پیشرفت بیماری، نوع ناهنجاری ایجاد شده و وضعیت عمومی بیمار از فاکتورهای مهم هستند. با این حال، شرایط مختلفی می‌توانند؛ انجام عمل آئورت قلب را اجتناب‌ناپذیر کنند، که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

ابتلا به اختلالاتی که باعث بروز آنوریسم یا دایسکشن می‌شوند

برخی افراد به شرایط یا بیماری‌هایی دچار می‌شوند، که ممکن است؛ آن‌ها را در معرض ابتلا به آنوریسم یا دایسکشن آئورت قرار دهند. در واقع این بیماری‌ها باعث گشاد شدن آئورت یا پارگی آن می‌شوند. در نتیجه احتمال به خطر افتادن زندگی فرد، افزایش می‌یابد. برخی از مهم‌ترین بیماری‌هایی که می‌توانند؛ منجر به بروز آنوریسم و دایسکشن گردند؛ عبارتند از:

  • فشار خون بالا
  • آترواسکلروز (تصلّب شراین)
  • اختلالات بافت همبند
  • شرایط ژنتیکی (مانند سندرم مارفان)
  • انواع آسیب‌ها (تروماها)

آنوریسم می‌تواند؛ در نقاط مختلفی از آئورت بروز کند. اگر آنوریسم در ناحیه شکم ایجاد گردد؛ به آن «آنوریسم شکمی» می‌گویند. در مواردی که آنوریسم در قفسه سینه شکل گیرد؛ «آنوریسم آئورت توراسیک» نامیده می‌شود. 

آنوریسم توراسیک می‌تواند؛ ریشه آئورت، آئورت صعودی، قوس آئورت و آئورت نزولی را تحت‌تاثیر قرار دهد. گاهی در هر دو ناحیه (شکم و قفسه سینه)، آنوریسم ایجاد خواهد شد. این حالت را «آنوریسم سینه‌ای شکمی» می‌نامند. Aortic aneurysm – Symptoms and causes

ابتلا به بیماری‌های قلبی نادر

بیماری‌های قلبی نادری وجود دارند، که ابتلا به آن‌ها می‌تواند؛ عملکرد آئورت را تحت تاثیر قرار دهد. بیماری قلبی نادر «کوارکتاسیون آئورت» از بیماری‌های مادرزادی است که باید به کمک عمل آئورت قلب درمان شود.

بیماری کوارکتاسیون آئورت بسیار نادر است؛ هر ساله در ایالات متحده، حدود 2,200 نوزاد با این بیماری متولد می‌شوند، که حدود 0.04 درصد از نوزادان را شامل می‌شود. همچنین از بین تمام نوزادانی که با نوعی بیماری قلبی مادرزادی متولد می‌شوند؛ حدود 7 درصد به این بیماری مبتلا هستند.

مبتلایان به مشکل دریچه آئورت

ساختار قلب به گونه‌ای است، که از چهار دریچه اصلی ساخته می‌شود. گاهی این دریچه‌ها دچار اختلال عملکرد می‌گردند. یکی از این دریچه‌ها، دریچه آئورت نام دارد که برای انتقال خون به شریان آئورت می‌تواند؛ دچار مشکل شود. انجام جراحی آئورت قلب برای ترمیم و رفع مشکل این دریچه، کمک‌کننده خواهد بود.

تصویر گرافیکی قلب و دریچه های آن

مبتلایان به دو پوسته شدن (دایسکشن) دیواره آئورت

یکی از بیماری‌هایی که لازم است؛ با کمک عمل جراحی درمان گردد؛ دو پوسته شدن یا جدا شدن لایه‌های آئورت است. این شریان، حجم بالایی از خون را، در بدن جابه‌جا می‌کند. 

بنابراین اگر لایه‌های این رگ از یکدیگر جدا گردند؛ خون در بین لایه‌ها نفوذ کرده و تجمع می‌یابد. این اختلال، گردش خون در بدن را تهدید کرده و زندگی فرد را، به خطر می‌اندازد و نیاز به عمل جراحی دایسکشن آئورت است.

میزان حساسیت عمل دریچه آئورت قلب چقدر است؟

عمل آئورت قلب، یکی از حساس‌ترین جراحی‌های قلب و عروق به حساب می‌آید؛ زیرا شریان آئورت، اصلی‌ترین رگ خونی در بدن است، که خون غنی از اکسیژن را به کل بافت‌های بدن انتقال می‌دهد. 

بنابراین، هرگونه مشکل در عملکرد این شریان، تهدید‌کنندۀ زندگی فرد خواهد بود. به این ترتیب بهتر است؛ به محض تشخیص آنوریسم یا دایسکشن آئورت، برای درمان آن اقدام نمایید. سهل‌انگاری در رفع این‌گونه ناهنجاری‌ها، می‌تواند منجر به پارگی آئورت و بروز شرایط خطرناک گردد.

نحوه انجام عمل آئورت قلب چگونه است؟

برای انجام جراحی آئورت قلب، از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. در حالت کلی این جراحی را می‌توان، با روش جراحی باز یا جراحی کم تهاجمی انجام داد. بر اساس وضعیت بیمار، یکی از روش‌های زیر برای انجام این جراحی انتخاب خواهد شد:

  1. برش استخوان جناغ، که اصطلاحا «جراحی قلب باز» است.
  2. ایجاد برش در بین دنده‌ها، که به آن «توراکوتومی» می‌گویند.
  3. از طریق رگ‌های کشاله ران، که روش «اندوواسکولار» نامیده می‌شود.

جایگذاری استنت‌های داخل عروقی، یکی از روش‌های درمانی بیماری‌های آئورت است. در این روش، استنت در داخل دیواره داخلی آئورت، در محلی که دچار بیماری مانند آنوریسم شده، قرار می‌گیرد. 

این کار باعث تقویت دیواره داخلی این رگ می‌شود؛ تا فشار حاصل از جریان خون را تحمل‌پذیر نماید. در واقع، استنت به صورت لوله‌ای سیمی کوچک و مشبک است، که در محل آنوریسم به دیوارۀ رگ پیوند زده می‌شود.

هنگامی که استنت به ناحیه بالا و پایین آنوریسم، متصل شده و محکم گردد؛ فشار ناشی از خون را تحمل خواهد کرد. به این ترتیب به دیواره رگ، فشاری وارد نیامده و احتمال پارگی آئورت به حداقل خواهد رسید.

انواع عمل جراحی آئورت قلب کدام‌اند؟

جراحی آئورت قلب با روش عمل باز، با توجه به نوع آنوریسم و محل آن انجام می‌گیرد. همچنین در صورتی که فرد به دایسکشن آئورت دچار گردد؛ روش جراحی می‌تواند کاملا متفاوت باشد. در ادامه، انواع روش‌های عمل آئورت قلب را به اختصار توضیح می‌دهیم.

جراحی آنوریسم در آئورت صعودی

آئورت صعودی قسمتی از این شریان است، که خون را از قلب به سمت بالا هدایت کرده و به قسمت‌های مختلف می‌رساند. قوس آئورت هم به قسمتی اطلاق می‌شود، که شاخه‌های آن، خون‌رسانی به مغز و قسمت‌های مختلف سر و گردن را بر عهده دارند. طول اندازه طبیعی آئورت صعودی، بین 5 تا 8 سانتی‌متر است.

آنوریسم می‌تواند؛ در هر یک از این قسمت‌ها ایجاد شود. افرادی که به آنوریسم در آئورت صعودی یا قوس آئورت مبتلا می‌گردند؛ باید تحت جراحی قرار گیرند. بهترین روش جراحی آئورت قلب برای این‌گونه افراد، جراحی کلاسیک «استرنوتومی» (جراحی با برش طولی جناغ سینه) خواهد بود. Aortic root surgery

جراحی آنوریسم توراسیک نزولی

برای افرادی که به آنوریسم توراسیک نزولی، یا آنوریسم قفسه سینه نزولی مبتلا هستند؛ جراح باید از روش «توراکوتومی» استفاده کند. به این معنا که برش جراحی باید بین دنده‌ها ایجاد گردد؛ تا عمل تقویت دیواره رگ، راحت‌تر انجام گیرد. 

البته روش عروقی یا همان اندوواسکولار نیز، برای بهبود این افراد مناسب خواهد بود. وضعیت بیمار و نظر پزشک متخصص تعیین می‌کند، که کدام‌یک از روش‌های جراحی آئورت قلب، برای هر فرد مناسب است.

جراحی آئورت صعودی و نزولی

حال اگر فرد به آنوریسم صعودی و نزولی دچار باشد؛ درمان قدری پیچیده‌تر خواهد شد؛ زیرا در این حالت، آنوریسم از ابتدای ریشه آئورت از قلب، تا محل دو شاخه شدن آن در شکم ادامه می‌یابد.

معمولا در این‌گونه افراد لازم است؛ ابتدا آنوریسم آئورت صعودی و قوس درمان شود. پس از بهبودی بیمار، جراحی آئورت باید با هدف بهبود آنوریسم شکمی انجام گیرد. گاهی تنها استفاده از روش اندوواسکولار، برای جراحی دوم کافی است. 

در هر حال، این روند درمانی برای انواع آنوریسم آئورت، برای هر فرد می‌تواند متغیر باشد. ممکن است لازم باشد؛ تا برای درمان یک مرحله‌ای آنوریسم سینه‌ای شکمی، از برش در دو ناحیه قفسه سینه و شکم استفاده شود.

جراحی دایسکشن آئورت

حالت دیگری که انجام جراحی آئورت قلب را، به صورت اورژانسی اجتناب‌ناپذیر می‌کند؛ دایسکشن آئورت است. در صورتی که این حالت در ریشه آئورت یا آئورت صعودی رخ دهد؛ باید در سریع‌ترین زمان ممکن درمان گردد. اصلی‌ترین روشی، که برای درمان دایسکشن آئورت به کار می‌رود؛ روش استرنوتومی یا برش قفسه سینه است.

در حین جراحی باید دستگاه قلب و ریه مصنوعی به بیمار متصل باشد. لوله‌های مصنوعی که از جنس «داکرون» هستند؛ جایگزین قسمت‌های درگیر آئورت شده و دیواره آن تقویت می‌شود. 

پس از آن که دیوارۀ آئورت ترمیم و تقویت شد؛ ممکن است جراحی‌های همزمان و تکمیلی نیز، برای دریچه آئورت و بیماری‌های همزمان دیگر انجام گیرند؛ برای مثال، بنا بر وضعیت بیمار و نظر پزشک متخصص، عمل تعویض دریچه آئورت، ریشه آئورت یا قوس آئورت نیز می‌تواند؛ انجام گیرد.

نحوه عمل آئورت قلب با روش اندوواسکولار (کم تهاجمی) چگونه است؟

در عمده موارد، از روش کم تهاجمی برای عمل آئورت قلب استفاده می‌شود. روش جدید تعویض دریچه آئورت، به نام تعویض دریچه آئورت ترانس کاتتر (TAVR) است. در این روش، یک دریچه سالم، با استفاده از یک لولۀ انعطاف‌پذیر به نام «کاتتر» در ناحیه آسیب‌دیده قرار می‌گیرد. 

این روش کم تهاجمی است و نیازی به جراحی باز قلب ندارد. در طول این روش، کاتتر از طریق یک شریان خونی بزرگ، در کشاله ران یا از طریق یک برش کوچک در قفسه سینه، وارد بدن می‌شود.

دریچه‌های آئورتی ترانس کاتتر، از بافت‌های طبیعی مثل قلب گاو ساخته شده‌اند و به یک قاب مشبک و انعطاف‌پذیر متصل می‌شوند. این دریچه‌ها درون کاتتر قرار می‌گیرند و پس از کاشت در محل دریچه آئورت قلب، کاتتر از بدن خارج می‌شود. 

این روش موثر و کم‌خطر برای درمان تنگی دریچه آئورت در بیماران دارای ریسک پایین است. به علاوه، میزان موفقیت عمل دریچه آئورت قلب، به روش ترانس کاتتر، 90 درصد است. 

مزایای جراحی آئورت قلب کم تهاجمی چیست؟

حتما می‌دانید که هرچه شدت برش‌ها و تهاجم جراحی کمتر باشد؛ دوران نقاهت آن نیز کوتاه‌تر خواهد بود. در روش جراحی کم تهاجمی، برش‌های ایجاد شده بر روی کشاله ران، کوچک‌ترین اندازه ممکن را دارند. در نتیجه شدت تهاجم این روش جراحی بسیار پایین است. از این رو، عوارض ناشی از آن نیز کمتر از روش‌های تهاجمی‌تر، مانند جراحی قلب باز خواهد بود.

احساس درد در افرادی، که با روش کم تهاجمی درمان می‌شوند؛ بسیار کمتر است. از سوی دیگر با توجه به کاهش دستکاری‌ها در محل جراحی، احتمال بروز عفونت به شدت کاهش می‌یابد. 

کاهش عوارض جراحی، مراقبت‌های بعد از عمل را ساده‌تر می‌سازد. تمامی این موارد، در نهایت منجر به کوتاه‌تر شدن دوران نقاهت آن خواهند شد. اگر یک فرد بنا به وضعیت سلامت عمومی خود، قادر به استفاده از روش جراحی باز قلب نباشد؛ جراحی کم تهاجمی آئورت برای وی بهترین درمان خواهد بود.

در نظر داشته باشید، که انتخاب روش عمل آئورت قلب به نظر پزشک متخصص و میزان پیشرفت بیماری بستگی دارد. از این رو لازم است؛ قبل از انتخاب روش مناسب برای عمل کردن آئورت، بررسی‌های لازم به‌طور کامل انجام گیرد.

پس از اتمام جراحی آئورت قلب چه می‌شود؟

افرادی که تحت جراحی آئورت قلب قرار می‌گیرند؛ تا زمان مناسب در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند. تا زمان بیدار شدن شخص، یک لوله اکسیژن در نای وی قرار داده می‌شود تا تنفس بهتری داشته باشد. 

پس از بیدار شدن و بهبود وضعیت تنفس بیمار، این لوله از او جدا خواهد شد. کمی قدم زدن در بخش آی سی یو، برای شروع تحرک بیمار بعد از عمل دریچه آئورت قلب لازم است. 

پس از بهتر شدن علائم، فرد به یک اتاق معمولی در بیمارستان منتقل می‌شود. در نهایت، در صورتی که پزشک متخصص از وضعیت عمومی بیمار راضی باشد؛ دستور ترخیص وی را صادر خواهد کرد.

رعایت اصول تغذیه‌ای و مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، عوارض جراحی را به حداقل می‌رساند. پرهیز از فعالیت‌های شدید و بلند نکردن اجسام سنگین، از مراقبت‌های بعد از عمل آئورت قلب به حساب می‌آیند. رعایت این اصول همراه با پرهیز از مصرف سیگار و الکل تا زمان صدور مجوز پزشک الزامی است. 

مطالعات دانشمندان درباره نتایج عمل دریچه آئورت قلب نشان می‌دهد، که میزان امید به زندگی افراد مبتلا به تنگی آئورت، که برای تعویض دریچه تحت عمل جراحی قرار گرفتند؛ نسبت به افراد سالم، فقط کمی کمتر است. بر اساس این تحقیقات، امید به زندگی این افراد، پس از عمل، از میانگین 16 سال در افراد 65 ساله یا کمتر، تا بین 6 تا 7 سال برای افراد بالای 75 سال، متغیر است.

نکته پایانی درباره عمل آئورت قلب

عمل دریچه آئورت قلب، یک روش جراحی برای درمان مشکلات دریچه آئورت است، که برای جایگزینی دریچه آئورت تنگ یا آسیب‌دیده به کار می‌رود. در روش کم تهاجمی عمل آئورت قلب، یک دریچه قلب جدید با استفاده از یک لوله انعطاف‌پذیر به نام کاتتر، به ناحیه آسیب‌دیده منتقل می‌شود.

پزشکان باتجربه در این زمینه، با استفاده از تصاویر اشعه ایکس و تکنیک‌های پیشرفته، موقعیت دریچه آئورت را تعیین کرده و دریچه جدید، تا محل مناسب در قلب پیش برده می‌شود. این روش، کم‌خطر و با بازدهی بالا است و بیماران معمولاً، به سرعت به فعالیت‌های روزانه خود باز می‌گردند.

بهتر است برای انجام جراحی آئورت قلب، از پزشک متخصص و تیم جراحی باتجربه استفاده کنید. همچنین، پس از عمل دریچه آئورت قلب، پیروی از دستورات پزشک و مراقبت‌های لازم برای بهبود سریع‌تر و بهتر، از اهمیت بالایی برخوردار است. 

به منظور کسب اطلاعات بیشتر درباره جراحی آئورت قلب می‌توانید؛ با دکتر علیرضا قویدل مشاوره داشته باشید. ایشان با تجربه فراوانی که در زمینه انواع جراحی قلب دارند؛ می‌توانند شما را به خوبی راهنمایی کنند.

سوالات متداول عمل آئورت قلب

مواردی نظیر خون‌ریزی بعد عمل، ایجاد لختۀ خون، آریتمی قلبی، عفونت، مشکلات کلیوی و… از جمله خطرات این عمل هستند.

دریچه آئورت قلب، جریان خون را از بطن چپ به شریان اصلی بدن هدایت می‌کند. این دریچه یکی از دو دریچه هلالی قلب است که بین بطن چپ و سرخرگ اصلی بدن قرار دارد.

جدا شدن لایه‌های دیواره آئورت (دایسکشن) از یکدیگر که به‌خاطر فشار خون بالا ایجاد می‌شود؛ بیماری دایسکشن آئورت نام دارد.

عمل جراحی آئورت قلب، با توجه به نوع جراحی، حداقل ۴ ساعت زمان می‌برد.

33 دیدگاه دربارهٔ «عمل آئورت قلب چیست؟»

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. عمل جراحی آئورت، بسته به نوع جراحی، حداقل ۴ ساعت زمان می‌برد.

  1. سلام. خدا قوت. دکتر به یکی از بستگانمون گفته که باید عمل دریچه آئورت انجام بده. آیا این عمل خطرناکه؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. هر نوع جراحی مخاطرات خودش را دارد. اگر عمل دریچه آئورت به موقع انجام شود؛ علایم کنترل می‌شود و خطر نارسایی قلب کم می‌شود و همچنین طول عمر از نظر پزشکی بیشتر می‌شود. مطالعه مقاله طول عمر بیماران تعویض دریچه و امید به زندگی در آنها را به شما توصیه می‌کنم.

      1. علیرضامحمودی

        سلام دریچه ایورت من دو لتی می‌باشد و اندازه آن 4.7 میلیمتر است به چه اندازه برسد به عمل احتیاج پیدا میکند

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بله. بعد از جراحی دریچه آئورت، طول عمر از لحاظ پزشکی افزایش می‌یابد.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بله. در صورتی که عمل آئورت به موقع انجام نشود، علایم بیشتر می‌شود و در نهایت نارسایی قلبی بروز می‌کند.

  2. سلام آقای دکتر. مدتی هست که بعد از فعالیت زیاد کاری، درد و سوزش توی قفسه سینه ام دارم، آیا این حالت ایجاد مشکل میکنه؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. درد سینه حین فعالیت یکی از علائم مهم مشکلات قلبی است.

  3. سلام. آقای دکتر قویدل، من به صورت ارثی مشکل فشارخون بالا دارم، آیا احتمال داره دچار مشکل دریچه آئورت بشم؟ اگه جوابتون مثبته، برای پیشگیری چه کار کنم؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. کنترل و درمان مناسب فشار خون مهم‌ترین راه برای پیشگیری از عوارض مهم و دیررس فشار خون بالا است.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بستگی به نوع جراحی دارد؛ اگر عارضه‌ای رخ نداده باشد، فعالیت معمول از چند روز بعد از عمل می‌تواند انجام شود و فعالیت سنگین یا ورزش حرفه‌ای، دو ‌ماه بعد از جراحی بدون عارضه می‌تواند انجام شود.

  4. سلام. آقای دکتر، من به بیماری آئورت صعودی و نزولی مبتلا شدم. آیا راه درمانی برای من وجود داره؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بله . امروزه درمان بسیاری از بیماری‌های آئورت به‌خوبی در کشور قابل انجام است.

  5. سلام خدمت آقای دکتر. توی جراحی کم تهاجمی، برشی توی بدن ایجاد میشه یا دستگاه میفرستن داخل بدن؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. جراحی کم تهاجمی با برش کوچک و ابزارهایی انجام می‌شود. برش جراحی کوچک، درد کمتر، خونریزی کمتر، عفونت کمتر و دوره نقاهت کوتاه‌تر از مهم‌ترین مزیت‌های روش‌های کم‌تهاجمی است.

  6. با دروود و وقت بخیر جناب دکتر علیزاده قویدل
    و سپاس فروان بابت مقاله آموزشی عالی که نگارش فرمودید و به اشتراک گذاشتین

    سوالی داشتم که ممنون میشم راهنمایی بفرمایید. پدر من 71 ساله هستن با حدود 100ک وزن و حدودا 8 سال پیش تحت عمل جراحی کلون صعودی قرار گرفتن و بخشی از روده بزرگشون بدلیل کنسر برداشته شد ولی بدلیل اینکه مادرزادی ریت قلبشون کم هست (زیر 50 عدد) مشاور قلب در آن زمان عمل باز رو ممنوع کردند و به روش لاپاراسکوپی جراحی شدند که خوشبختانه عملشان عالی بود. اما برای چک آپ نیاز به کولونسکوپی دوره ای دارند که هر بار با تاییدیه پزشک قلب بایستی صورت بگیره، امسال متاسفانه طی چک آپ متوجه شدیم ایشون به آنوریسم آئورت صعودی مبتلا شدند و الان قطر در حدود 55 م م شده که پزشکشون در مرکز قلب شهید رجایی خواستار بررسی دقیق از طریقی سی تی شدند تا نظرشون رو اعلام کنند. با توجه به شرایط سنی ایشون و ضربان قلب پایینشون چه راهکاری برای ایشون مناسب هست؟ آیا درمان ایشون به روش جراحی کم تهاجمی امکان پذیر هست؟

    با پوزش بابت طولانی شدن سوالم و سپاس از اینکه وقت ارزشمندتون رو اختصاص میدهید.
    ارادتمندم

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بستگی به وضعیت عروق کرونر، دریچه آئورت و … دارد؛ اگر مشکل دیگری نداشته باشند؛ قابل انجام است

  7. درود به جناب دکتر علیزاده قویدل .دکتر من 38 ساله اکثر علایم سندروم بافت همبند اهلرز دانلوس یا مارفان دارم ولی تا به حال پیش پزشکی نرفتم که تایید بشه و نوعش مشخص بشه ,اما موقعی که بلند میشم و کمی راه میرم ضربان قلبم به شدت بالا میره و بعد خوب میشه گاهی درد خفیف در سمت قلب دارم همراه تنگ نفس کم دارم..پزشک عمومی گفت یه صدا غیر طبیعی در قلب هست. متخصص قلب اکو گرفت و نرمال بود و گفت من اطلاع زیادی از این سندرم ندارم .چه ازمایشی بدم برای چک اپ دریچه ها و آئورت و تایید این سندرم؟/////باتشکر فراوان

  8. سلام دکتر علیرضا جان.من تنها دلخوشیم ورزش بدنسازی هستش ولی الان اءورت من گشاد شده و اعصابم و زندگیم از این رو به اون رو شده.ایا پس از عمل جراحی دوباره میتونم ورزش کنم مثل قبل

  9. سلام دکتر علیرضا جان. من عاشق ورزش بدنسازی هستم ولی الان اءورت من گشاد شده است و نمیتونم فعالیت کنم آیا پس از عمل جراحی دوباره میتونم ورزش بدنسازی برم مثل قبل یا نه.

  10. رضا علیخانی

    سلام آقای دکتر بنده خانمم بیرون زده دیسک داشت بردم پیش دکتر عملش کرد با دستگاه اندوسکوپی خوب نشد بازم با همون دستگاه
    عمل کرد بازم خوب نشد سومین باز گفت باید عمل باز کنم اومد عمل کند رگ آئورتو قعط کرد
    بد کلا شکم شو باز کردن کلا قصابیش کردن میخواستم ببینم در آیند چه مشکلاتی پیش میاد براش

  11. سلام.آقای دکترعلیزاده منم تعویض دریچه اواورت راازکشاله ران انجام دادم بدون اینکه عمل بازکنم حالا هرروزبعدازخواب یکم سردرد دارم پزشک هم یک ماه استراحت مطلق داده باقرص های فشاری ک مرتب دارم استفاده میکنم چون فشارخون بالاداشتم دکترجان این سرگیجه طبیعیه وتاکی هست.ازداخل هم هنوزموقعی ک نفس میکشم یکم درد دارم جایی ک عمل انجام شده آیا بازهم طبیعیه؟سوال آخرم دکترجان جای کشاله پای راستم ک سیم داخل رگ رفته یکم ورم کرده ب اندازه فنگ یاساچمه بزرگی بازاین موردی نداره عغونت نیست این.ممنونم میشم راهنمایی بفرمایید

    1. دکتر علیرضا قویدل

      سلام؛ ممنون از مشاوره. سردرد ارتباط مستقیم با تعویض دریچه ندارد؛ ولی اگر ادامه دارد حتما باید بررسی شود. برای سرگیجه و تنگی نفس، بهتر است نوار قلبی و اکوکاردیوگرافی انجام شود. توصیه میکنم به پزشک معالج مراجعه کنید.

  12. سلام دکتر وقت بخیر. من پدرم ۶ سال پیش عمل باز انجام دادن . اون موقع گشادی دریچه ۳۰ درصد بود پزشک معالج گفتند که نیازی نداره و الان بیماری دریچه ۵۰ درصد شده . خواستم ببینم الان ضروری هستش که عمل کنن،؟ تا چه اندازه ای خطرناک نیست برای بیمار

  13. سلام و عرض ادب.
    من مردی 45 ساله با بیماری مادرزادی DTGA هستم که یکبار در 3 سالگی در لندن تحت عمل بسته ( برش از قسمت پهلوی بدن ) قرار گرفتم و پس از اون در سن 7 ساگی در لندن و مجددا در 25 سالگی تحت جراحی راستلی زیر نظر دکتر یوسف نیای عزیز در مرکز شهید رجایی تجدید جراحی شدم. در ضمن اینکه پیس میکر دو حفره ای دائمی هم به دلیل AF غیرقابل کنترلم بعد از چندین بار ابلیشن در هلند ( ماستریخت ) نیز دارم.
    حال در حدود یکسال هست که علاوه بر کلسیفیه شدن مجدد دریچه تعویضی سال 86 ، دچار آنوریسم صعودی آئورت ( 55 mm ) شدم که متاسفانه به دلیل ef حدود 30 قلبم ، هیچ عزیزی حاضر به جراحی بنده نشدند الا دکتر یوسف نیای عزیز که اشراف کافی به بیماری بنده دارند.
    حال سوالم از حضور محترم شنا اینه که : با توجه به ef پایین قلبم ، ریسک عمل بالا میره ؟ علاوه بر اینکه دکتر یوسف نیا فرمودند که بافتهای درونی به دلیل دستکاری زیادی ، دچار چسبندگی شده اند…!
    ممنون میشم واقعیت رو به دور از هرگونه ملاحظه ای بفرمایید. سپاسگذارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا