تماس با دکتر قویدل

دریافت نوبت: 88674921

لوگوی سایت دکتر علیزاده قویدل

طول عمر بیماران تعویض دریچه و امید به زندگی در آنها

امید به زندگی در بیماران تعویض دریچه چند سال است؟

یکی از اصلی ترین مسائلی، که ذهن بیماران نیازمند به عمل تعویض دریچه را، به خود جلب می کند؛ مسئله طول عمر بیماران تعویض دریچه قلب است. عمر بیماران تعویض دریچه، نکته ای است که این بیماران، درباره آن نگران هستند. به طور کلی نارسایی‌های دریچه، باید در اسرع وقت درمان شوند تا کمترین تاثیر را، بر سلامت افراد بگذارند. عمل ترمیم دریچه یا جراحی تعویض دریچه قلب، برای درمان نارسایی‌های قلبی شدید به کار می‌روند.

میزان عمر بیماران تعویض دریچه، نسبت به افرادی که بیماری خود را درمان نمی‌کنند؛ بسیار بیشتر خواهد بود. به طوری که در بسیاری از موارد، امید به زندگی این بیماران، با طول عمر افراد عادی نزدیک خواهد بود. این نتیجه که در یک تحقیق علمی در سال ۲۰۲۰ به دست آمد؛ اهمیت درمان این بیماری‌ها را نشان می‌دهد. در این مقاله به بررسی طول عمر بیماران تعویض دریچه قلب می‌پردازیم.

اهمیت انجام عمل تعویض دریچه، در طول عمر افراد

در ساختمان قلب چهار دریچه اصلی وجود دارند؛ این دریچه‌ها، هنگام گردش خون در قلب و پمپ شدن آن به بافت‌های بدن، باید به طور کامل باز و بسته شوند. گاهی این دریچه‌ها، در اثر بیماری‌های مادرزادی قلب یا با افزایش سن، دچار مشکل می‌گردند. این نارسایی‌های دریچه‌ای قلب، مانع از گردش صحیح خون می‌شوند.

هنگامی که عملکرد دریچه با اختلال روبرو شود؛ خون به سمت عقب برمی‌گردد. این حالت را اصطلاحا «نشت کردن خون» می‌نامند، که می‌تواند منجر به ایجاد لخته گردد. ضمن اینکه این وضعیت در موارد خیلی حاد، بیماری‌های قلبی جدی‌تر، مانند بیماری عروق کرونری قلب، آریتمی قلبی و سکته را ایجاد می‌کند. طبیعی است که با بروز این گونه بیماری‌ها، امید به زندگی فرد کاهش می‌یابد. بنابراین باید درمان نارسایی قلبی یا بیماری دریچه، در اسرع وقت انجام گیرد.

پزشکان جراح در حال انجام عمل تعویض دریچه قلب. تخصص پزشکان جراح، نقش عمده ای بر طول عمر بیماران تعویض دریچه قلب دارد.

عمل دریچه قلب به شیوه‌های ترمیم یا تعویض دریچه، دو روش اصلی برای درمان این اختلالات، به حساب می‌آیند. طول عمر بیماران تعویض دریچه، نسبت به افرادی که نسبت به درمان بیماری خود، سهل‌انگاری پیشه می‌کنند، بیشتر خواهد بود.

طول عمر بیماران تعویض دریچه چقدر است؟

طول عمر بیماران تعویض دریچه ،بر اساس شدت بیماری متفاوت است. البته در بسیاری از موارد، افراد پس از جراحی تعویض دریچه تا سالیان طولانی، به زندگی خود ادامه می‌دهند. تجربه پزشک معالج و نحوه واکنش بدن بیمار به جراحی، تاثیر بسزایی در میزان عمر بیماران تعویض دریچه دارد.

بنابراین، اینکه میزان عمر بیماران تعویض دریچه چقدر است؛ از فردی به فرد دیگر متغیر خواهد بود. با این حال امید به زندگی افرادی، که تحت این جراحی قرار می‌گیرند؛ به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

ماکت قلب و دریچه های قلبی

نکته دیگر اینکه، طول عمر بیماران تعویض دریچه، به سن بیمار نیز بستگی دارد. هرچه سن شخص در هنگام عمل تعویض دریچه کمتر باشد؛ امید به زندگی وی نیز بیشتر خواهد بود. انجام یک مطالعه پزشکی در سال ۲۰۲۰ نشان می‌دهد، که درمان اختلال دریچه میترال، میزان امید به زندگی بیمار را تا حد امید به زندگی افراد عادی، بین ۴۰ تا ۸۹ سال تغییر خواهد داد.

عوامل موثر بر طول عمر بیماران تعویض دریچه

فاکتورهای متعددی می‌توانند، بر طول عمر بیماران تعویض دریچه تاثیرگذار باشند؛ برای مثال، افرادی که با نارسایی‌های شدید دریچه‌ای مواجه می‌شوند؛ در معرض خطر بزرگتری قرار دارند؛ اما اگر جراحی تعویض دریچه، توسط یک پزشک متخصص و مجرب انجام گیرد؛ قطعا نتیجه بسیار خوبی خواهید گرفت. در ادامه، به توضیح برخی عواملی که می‌توانند، میزان عمر بیماران تعویض دریچه را تحت تاثیر قرار دهند، می‌پردازیم.

نوع نارسایی دریچه‌ای

بیماری دریچه می‌تواند، در یکی از دریچه‌های چهارگانه قلب ایجاد گردد. افرادی که به بیماری دریچه میترال مبتلا هستند، شرایط متفاوتی با بیماران دریچه آئورت دارند؛ برای مثال، اشخاصی که در سنین ۶۰ تا ۶۴ سال، تحت عمل جراحی تعویض دریچه آئورت قرار می‌گیرند؛ به طور میانگین ۱۶.۲ سال بیشتر عمر می‌کنند.

برای افراد ۸۵ ساله و بالاتر، میانگین طول عمر بیماران تعویض دریچه به ۶.۱ سال می‌رسد. این در حالی است، که امید به زندگی بیماران پس از عمل دریچه میترال، مشابه با افراد عادی 40 تا 89 سال خواهد بود.

قلب و دریچه های قلبی

سن فرد مبتلا به بیماری دریچه

میزان عمر بیماران تعویض دریچه، بستگی زیادی به سن آن‌ها خواهد داشت. تحقیقات علمی نشان می‌دهند، که برای افراد بین ۵۰ تا ۷۰ سال، امید به زندگی پس از جراحی دریچه قلب، از ۲۹/۹ سال تا 14/3 سال متغیر خواهد بود. در واقع، هر چه سن افراد، در هنگام عمل جراحی تعویض دریچه قلب بیشتر باشد، امید به زندگی آن‌ها پس از جراحی کمتر خواهد بود. البته این مساله نیز، به صورت نسبی تعیین شده و وضعیت سلامت عمومی بدن بیمار، بر آن تاثیرگذار است.

میزان تجربه جراح

بر اساس مطالعات انجام گرفته، هرچه تجربه جراح قلب بیشتر باشد؛ نتیجه جراحی تعویض دریچه موثرتر خواهد بود. بر اساس آمارهای به دست آمده، جراحانی که حداقل ۲۵ جراحی تعویض دریچه، در طول سال انجام داده‌اند؛ نتیجه بهتری از جراحی‌های خود دریافت می‌کنند. این موضوع می‌تواند، بر طول عمر بیماران تعویض دریچه، تاثیر بسیاری داشته باشد.

میزان پیشرفت بیماری دریچه

حتما می‌دانید که اگر بیماری، در مراحل اولیه خود درمان شود؛ عوارض آن کمتر خواهد بود. در مورد بیماری‌های دریچه‌ای نیز، لازم است به محض مشاهده علائم، برای درمان آن‌ها اقدام گردد. هرچه پیشرفت بیماری بیشتر باشد؛ تاثیر ملموس‌تری بر طول عمر بیماران تعویض دریچه، خواهد داشت.

ابتلا به بیماری‌های قلبی جدی

ایجاد نارسایی دریچه‌ای، مانع از باز و بسته شدن صحیح دریچه خواهد شد؛ در نتیجه، خون به عقب برگشته و باعث بروز لخته یا بیماری‌های دهلیزی بطنی، می‌گردد. همچنین، اگر حجم خون کافی، به بافت ماهیچه قلب نرسد؛ بیماری‌های قلب و عروق جدی‌تر، از جمله موارد زیر بروز خواهند کرد:

  • بیماری ایسکمیک قلب؛
  • انواع آریتمی قلبی (برادی کاردی و تاکی کاردی)؛
  • بیماری کاردیومیوپاتی (نارسایی مزمن قلب)؛
  • سکته یا حمله قلبی.

در بسیاری از موارد نیز افراد، به بیماری‌های مادرزادی قلب دچار هستند. این مساله می‌تواند، شرایط بیماران را حادتر کرده و نیاز به جراحی را تشدید نماید. در صورتی که نارسایی دریچه، با هر یک از بیماری‌های یاد شده همراه گردد نیز، بهبودی بیمار دشوارتر خواهد بود.

در نتیجه طول عمر بیماران تعویض دریچه نیز، تحت تاثیر قرار می‌گیرد. تجربه و مهارت پزشک جراح کمک می‌کند، تا بیماران بتوانند از جراحی تعویض دریچه قلب خود، بهترین نتیجه ممکن را دریافت نمایند.

تاثیر روش جراحی بر طول عمر بیماران تعویض دریچه

جراحی تعویض دریچه از دو طریق انجام می‌گیرد؛ «جراحی قلب باز» و «جراحی کاتتر کم تهاجمی». ممکن است این سوال پیش آید، که «آیا روش جراحی، بر طول عمر بیماران تعویض دریچه تاثیر می‌گذارد؟» در پاسخ به این سوال باید گفت که نتیجه جراحی، بیشتر از روش انجام آن بر این موضوع تاثیرگذار است.

به طور کلی، بهترین روش جراحی، توسط پزشک جراح انتخاب می‌شود. بسته به وضعیت عمومی بیمار و میزان پیشرفت بیماری وی، هر یک از ‌روش‌های بالا می‌توانند انتخاب شوند. در مواردی که بیمار علاوه بر نارسایی دریچه، به بیماری‌های جدی‌تر قلبی نیز دچار باشد؛ روش کم تهاجمی بهتر است؛ اما گاهی برای درمان همزمان چند بیماری قلبی، پزشک از روش جراحی قلب باز کمک می‌گیرد.

به این ترتیب، پزشک جراح همواره روشی را، برای بیمار به کار می‌برد که بیشترین بازده را، داشته باشد. آنچه می‌تواند بر طول عمر بیماران تعویض دریچه تاثیر بگذارد، نتیجه این جراحی‌ها خواهد بود. مسلما نتیجه جراحی نیز، به میزان پیشرفت بیماری و تجربه پزشک، بستگی زیادی خواهد داشت.

عوامل متعددی، بر طول عمر بیماران تعویض دریچه تاثیر می‌گذارند.

میزان عمر بیماران تعویض دریچه به سن، میزان پیشرفت بیماری، سلامت عمومی فرد و تجربه پزشک جراح، بستگی خواهد داشت. مواردی مانند روش‌های جراحی نیز، به عنوان عوامل جانبی بر این موضوع تاثیر می‌گذارند.

تصاویر عمل تعویض دریچه قلب که شیوه انجام آن بر میزان عمر بیماران تعویض دریچه قلب موثر است.

در هر حال، انتخاب پزشک معالج مجرب، بیشترین اثر را بر نتیجه جراحی و طول عمر بیماران تعویض دریچه خواهد گذاشت. هرچه عمل جراحی تعویض دریچه با دقت، ظرافت و مهارت بیشتری انجام گیرد، نتیجه آن بهتر خواهد بود و عمر بیمار تعویض دریچه افزایش می‌یابد. مسلما یک جراحی موفق، امید به زندگی بیشتری نیز برای فرد در پی خواهد داشت. دکتر علیرضا قویدل متخصص قلب و عروق می‌توانند، راهنمایی‌های بیشتری در این باره به شما ارائه دهند.

منابع

https://www.healthline.com/health/heart-

https://www.heart-valve-surgery.com/heart-surgery-blog/2008/10/02/the-patients-lifespan-after-heart-valve-surgery-for-valerie/

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

پیمایش به بالا