تماس با دکتر قویدل

دریافت نوبت: 88674921

جستجو کردن

تمام آنچه باید درباره جراحی دریچه‌های قلبی بدانید

برای انتقال خون بین بطن‌ها و دهلیزهای قلب، لازم است دریچه های قلبی به طور پی‌در‌پی باز و بسته شوند. چهار دریچه در ساختار قلب به کار رفته‌اند، که مسیرهای رفت و برگشت خون را کنترل می‌کنند. 

اگر این دریچه‌ها دچار تنگی یا آسیب شوند؛ خون به طور کامل، از آن‌ها عبور نکرده و مقداری از آن در بطن یا دهلیز باقی می‌ماند. این مساله در طولانی مدت، عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عمل دریچه قلب، با هدف ترمیم یا تعویض دریچه‌ها انجام می‌گیرد. بسته به این که شدت آسیب به این عضو قلب چقدر باشد؛ پزشک جراح، یکی از روش‌های جراحی دریچه قلب را انتخاب خواهد کرد. 

در حالت کلی، عمل جراحی دریچه قلب می‌تواند، به صورت جراحی باز قلب یا جراحی کم تهاجمی انجام شود. بهترین روش جراحی برای هر بیمار قلبی، بر اساس وضعیت وی و نظر پزشک معالج، انتخاب خواهد شد.

تصویر برش خورده قلب برای عمل دریچه قلب

ساختار انواع دریچه قلب به چه صورت است؟

برای اینکه ضرورت انجام جراحی دریچه قلبی را درک کنیم؛ باید ابتدا با ساختار مسیرهای رفت و برگشتی قلب، آشنایی داشته باشیم. دریچه‌ها دقیقا مانند درهایی عمل می‌کنند، که در هر بار تپش قلب، باز و بسته می‌شوند. این کار کمک می‌کند، تا خون به داخل و خارج بطن‌ها و دهلیز‌ها جاری گردد. چهار دریچه در ساختار قلب وجود دارند، که نحوه عملکرد آن‌ها در زیر توضیح داده می‌شود:

  • دریچه سه لتی؛ دریچه سه لتی کمک می‌کند، تا خون فاقد اکسیژن از دهلیز راست به بطن راست جریان یابد.
  • دریچه ریوی؛ خون فاقد اکسیژن از طریق دریچه ریوی از بطن راست، به شریان ریوی حرکت می‌کند. در نهایت، خون برای دریافت اکسیژن به ریه‌ها منتقل می‌گردد.
  • دریچه میترال؛ دریچه میترال برای آن است تا خون غنی از اکسیژن، که از ریه‌ها برمی‌گردد، از دهلیز چپ به بطن چپ حرکت کند.
  • دریچه آئورت؛ دریچه آئورت کمک می‌کند تا خون غنی از اکسیژن، از بطن چپ به سمت آئورت حرکت کرده و در نهایت به کل بدن فرستاده شود. 

در صورتی که یکی از دریچه های قلب درست کار نکند، مقداری از خون در محفظه کنونی باقی می‌ماند. اگر دریچه به هر دلیلی باریک یا تنگ شده باشد؛ از حرکت خون به سمت جلو جلوگیری خواهد کرد. تمام این حالت‌ها، عملکرد صحیح ماهیچه قلب را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تصویر گرافیکی ساختار انواع دریچه های قلب

معرفی روش‌های درمان با جراحی دریچه قلبی

بیش از 40 میلیون نفر از مردم جهان، دچار بیماری‌های دریچه قلب هستند و بخشی از آنها نیازمند جراحی می‌شوند. مطابق آمار، سالانه بیش از 100 هزار عمل دریچه قلب در آمریکا انجام می‌شود. جراحی دریچه قلبی با روش‌های مختلفی انجام می‌گیرد. میزان تهاجمی بودن این روش‌ها با یکدیگر متفاوت است. 

بهترین روش برای عمل دریچه قلب، بر اساس وضعیت بیمار و میزان پیشرفت بیماری انتخاب می‌شود؛ زیرا گاهی فرد تنها با ترمیم دریچه قلب درمان می‌شود. در حالی که شدت بیماری در برخی دیگر، تعویض دریچه قلب را ضروری می‌سازد. در ادامه به انواع روش‌های جراحی دریچه قلبی اشاره می‌کنیم.

تصویر گرافیکی استفاده از کاتتریزاسیون برای عمل جراحی دریچه قلب

جراحی ترمیم دریچه قلب

در صورتی که شدت آسیب به دریچه قلب چندان زیاد نباشد؛ ترمیم یا تعمیر آن کافی است. با این روش جراحی، دریچه مورد نظر ترمیم شده و در عین حال بافت قلب فرد حفظ می‌گردد. در حال حاضر، جراحی دریچه میترال، رایج‌ترین نوع عمل ترمیم به حساب می‌آید. با این حال، این روش جراحی برای ترمیم آئورت و دریچه سه لتی نیز به کار می‌رود.

جراحی ترمیم دریچه قلب به وسیله روش بالن قلب

جراحی تعویض دریچه

نوع دیگری از عمل جراحی دریچه قلب با هدف تعویض آن‌ها انجام می‌گیرد. در این روش، دریچه معیوب با استفاده از یک دریچه بیولوژیکی یا مکانیکی جایگزین می‌گردد. دریچه‌های بیولوژیکی، از بافت دیواره محافظ اطراف قلب گاو یا بافت انسان انتخاب می‌شود. در حالی که دریچه‌های مکانیکی، از جنس فلزی یا کربنی تولید می‌گردند. تمامی جایگزین‌هایی که برای این نوع جراحی به کار می‌روند؛ زیست‌سازگار هستند؛ به این معنا که بدن بیمار، بافت جایگزین و جدید را پس نمی‌زند. Heart Valve Surgery: Replacement & Repair

فاکتورهای موثر در انتخاب بهترین روش عمل دریچه قلب

اینکه کدام یک از روش‌های یاد شده، برای یک بیمار مناسب‌تر است؛ به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد. بیمار باید آزمایش‌هایی را انجام دهد تا نوع اختلال، محل ناهنجاری و وسعت بیماری مشخص گردد. همچنین توجه به فاکتورهای زیر، در انتخاب بهترین نوع عمل دریچه قلب اثرگذار خواهد بود:

  1. وضعیت قلب بیمار
  2. سن شخص
  3. وضعیت سلامت عمومی بیمار
  4. سبک زندگی بیمار

نکته دیگری که باید به آن توجه نمود؛ این است که انجام سایر جراحی‌های قلب همزمان با جراحی دریچه، بلامانع است. جراح متخصص قلب می‌تواند؛ هر یک از روش‌های جراحی «عمل بای پس قلب»، «جراحی آنوریسم آئورت» و «جراحی برای درمان فیبریلاسیون دهلیزی» را، به صورت همزمان با جراحی دریچه قلبی انجام دهد. نوع عمل ترکیبی با جراحی دریچه، می تواند بر روش جراحی مورد نظر پزشک جراح تاثیرگذار باشد.

در چه صورتی عمل جراحی دریچه قلب ضروری است؟

پیش از این اشاره کردیم، که عملکرد هر یک از دریچه های قلب ممکن است، دچار اختلال گردد؛ برای مثال، تنگی دریچه باعث ایجاد نشتی و بازگشت خون، به محل فعلی می‌شود. 

همچنین، بسیاری از مشکلات دریچه از زمان تولد با افراد همراه هستند. برای درمان این اختلالات، انجام جراحی دریچه قلب، بهترین گزینه خواهد بود. معمولا در صورت مشاهده علائمی نظیر «احساس درد در قفسه سینه»، «تنگی نفس و دشواری در تنفس» و «غش کردن یا بیهوش شدن»، پزشک انجام این عمل جراحی را توصیه می‌کند.

بسته به نظر پزشک، ممکن است دارو درمانی بتواند، به بهبود علائم و کیفیت زندگی بیمار کمک کند؛ اما در مواردی که شخص به درمان دائمی و ماندگار نیاز داشته باشد؛ جراحی دریچه قلب گزینه مناسب‌تری خواهد بود.

قبل از جراحی دریچه قلب چه اقداماتی لازم است؟

قبل از آنکه بیمار برای عمل جراحی دریچه قلب آماده شود؛ باید برخی آزمایش‌ها و تصویربرداری‌ها را انجام دهد. از جمله آزمایش‌های مورد نیاز برای عمل جراحی دریچه های قلبی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رادیوگرافی قفسه سینه
  • اکوکاردیوگرام
  • الکتروکاردیوگرام یا EKG
  • سی تی اسکن در صورت نیاز
  • آزمایش خون

پزشک جراح پس از انجام این تست‌ها و با بررسی نتایج آزمایش‌ها، اکوکاردیوگرام، سی تی اسکن و…، وضعیت بیمار را تشخیص خواهد داد. در نهایت، روز عمل دریچه تعیین خواهد شد.

مراقبت‌های قبل از عمل جراحی دریچه قلب کدام اند؟

برای آنکه بیمار آماده جراحی دریچه قلب باشد؛ انجام برخی مراقبت‌ها الزامی است. معمولا از نیمه شب روز قبل از جراحی، خوردن و آشامیدن ممنوع است. داروهایی که بیمار ناچار به استفاده از آن‌ها است، باید بر اساس دستور پزشک مصرف شوند. 

پوشیدن لباس‌ها و کفش‌های گشاد و راحت در تامین آرامش جسمانی بیمار موثر خواهد بود. به هیچ عنوان از لباس‌های تنگ استفاده نکنید. حضور یک همراه در کنار فرد تحت جراحی، برای روز عمل لازم خواهد بود.

جراحی دریچه قلب چگونه انجام می‌شود؟

برای انجام عمل جراحی دریچه قلب، بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار می‌گیرد. داروی بیهوشی به صورت وریدی به بدن وی وارد می‌شود. تلاش پزشک جراح بر این است تا با ایجاد کوچکترین برش، جراحی را به ثمر برساند.

در بسیاری از موارد لازم است؛ از دستگاه قلب و ریه در طول جراحی استفاده شود. در نهایت، با توجه به هدف جراحی، دریچه قلب بیمار، ترمیم یا تعویض خواهد شد. به طور کلی، جراحی دریچه با کمک دو روش انجام می‌گیرد. در ادامه روش‌های اصلی را، که برای انجام این جراحی به کار می‌روند؛ توضیح می‌دهیم.

جراحی قلب باز یا کلاسیک

در جراحی قلب باز، پزشک یک برش به اندازه 10 تا 15 سانتی متر (بر اساس جثه بیمار)، بر روی قفسه سینه ایجاد می‌کند. پس از ترمیم یا تعویض دریچه قلب، محل برش بخیه زده شده و بسته می‌شود. همچنین یکی از فناوری‌های جدید عمل دریچه قلب، جراحی قلب به کمک ربات است. 

جراحی دریچه قلب کم تهاجمی

یکی از روش‌های نوین برای انجام جراحی دریچه قلب، روش کم تهاجمی است. در این روش، تلاش پزشک بر این است تا کوچک‌ترین برش ممکن را، ایجاد نماید. معمولا اندازه برش جراحی بین 5 تا 8 سانتی متر، بر اساس وضعیت قفسه سینه بیمار خواهد بود. برای انجام جراحی کم تهاجمی دریچه قلب، از ابزارهای ویژه پزشکی کمک می‌گیرند.

پس از جراحی دریچه قلب چه اتفاقی می‌افتد؟

هنگامی که جراحی دریچه قلب به پایان می‌رسد؛ بیمار باید به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شود. تا زمان به هوش آمدن شخص، فشار خون و ضربان قلب به صورت مرتب بررسی می‌گردد. 

پس از بیدار شدن بیمار، او را به یک اتاق معمولی منتقل کرده و ۵ تا ۷ روز، از او مراقبت خواهد شد. در این بازه زمانی دستگاه‌های هوشمند، فشار خون و ضربان قلب را کنترل می‌کنند. در همین حین نیز از یک لوله برای تخلیه مایعات از قفسه سینه استفاده می‌شود.

در روزهای بعد از جراحی دریچه قلب، بیمار بر اساس دستور پزشک، خوردن غذا و نوشیدن مایعات را آغاز می‌کند. همچنین فعالیت‌های بدنی بیمار، با پیاده روی در اطراف اتاق شروع شده و به تدریج افزایش می‌یابد. 

یکی از بهترین درمان‌هایی، که برای بعد از عمل دریچه قلب تجویز می‌گردد، انجام فیزیوتراپی قلب است. انجام حرکات اصولی تحت نظر یک فیزیوتراپیست مجرب، دوران بهبودی بیمار را کوتاه‌تر خواهد کرد.

مراقبت‌های بعد از عمل جراحی دریچه قلب کدام اند؟

بعد از عمل جراحی دریچه قلب، تا چند هفته از انجام فعالیت‌هایی که نیاز به تمرکز دارند؛ پرهیز کنید؛ برای مثال، رانندگی را به مدت 6 تا 8 هفته کنار بگذارید. بلند کردن اجسام سنگین می‌تواند؛ به محل جراحی شما فشار وارد آورد. بنابراین حداقل به مدت 8 هفته، از بلند کردن اجسام سنگین دوری نمایید.

به‌طور کلی پس از جراحی دریچه قلب، یک بازه ۴ تا ۸ هفته‌ای زمان لازم است؛ تا بیمار به‌طور کامل بهبود یابد. البته در مواردی که شخص تحت جراحی کم تهاجمی قرار گیرد؛ مدت زمان بهبودی کوتاه‌تر است. بسته به اینکه جراحی، برای کدام یک از دریچه‌های قلب انجام گرفته باشد نیز، احساس فرد متفاوت خواهد بود.

روش عمل، وضعیت سلامت عمومی فرد قبل از آن و نحوه طی کردن روند جراحی، بر طول درمان و بهبودی تاثیرگذار است. تمامی این موارد، به تجربه و مهارت پزشک معالج شما بستگی دارد. بنابراین لازم است؛ قبل از اقدام برای جراحی دریچه قلب، تحقیقات لازم را درباره پزشک معالج خود انجام دهید.

مزایای انجام جراحی دریچه قلب چیست؟

هنگامی که دریچه قلب به ترمیم یا تعویض نیاز پیدا می‌کند؛ شرایط زندگی فرد را دشوار خواهد کرد. حتی این مساله می‌تواند؛ بر سبک زندگی افراد، تاثیرگذار باشد. در چنین شرایطی بهتر است؛ مشکلات دریچه‌ای، از طریق جراحی باز یا کم تهاجمی درمان گردند. در صورتی که جراحی کم تهاجمی دریچه قلب را انجام دهید؛ مزایای زیر را خواهد داشت:

  1. کاهش خطر عفونت بعد از عمل
  2. کاهش احتمال خونریزی
  3. کوتاه‌تر شدن دوران بهبودی بیمار
  4. عدم نیاز به بستری طولانی‌مدت در بیمارستان

از مزایای ترمیم دریچه قلب، نسبت به تعویض آن نیز می‌توان، به کاهش خطر عفونت اشاره کرد. همچنین، شخص پس از جراحی ترمیم، نیازی به مصرف دائمی داروهای ضد انعقاد و رقیق‌کننده خون ندارد.

آیا عمل جراحی دریچه قلب عوارض دارد؟

عوارض جراحی دریچه قلب، نسبت به مزایای آن بسیار کمتر است. اگر این جراحی، توسط یک پزشک جراح متخصص و مجرب انجام گیرد؛ عوارض بعد از عمل تعویض دریچه قلب بسیار کاهش می‌یابد. با این حال، عمل دریچه قلب نیز، مانند هر نوع جراحی دیگری می‌تواند؛ عوارضی را در پی داشته باشد که عبارتند از:

  • نارسایی قلبی
  • حمله قلبی
  • ابتلا به آریتمی قلبی
  • سکته قلبی
  • بروز عفونت
  • خونریزی

لازم است تاکید کنیم که مهارت و تجربه پزشک، می‌تواند میزان عوارض جراحی را به حداقل برساند. مصرف برخی آنتی بیوتیک‌ها پس از جراحی نیز، برای پیشگیری از عفونت توصیه می‌شود. این داروها توسط پزشک معالج برای بیمار تجویز خواهند شد. Heart valve surgery – Mayo Clinic

طول عمر بیماران پس از جراحی تعویض دریچه قلب، علاوه‌بر مهارت و تجربه پزشک، به نوع دریچه تعویض شده نیز بستگی دارد؛ به طور مثال، در جراحی تعویض دریچه آئورت در مقایسه با جراحی تعویض دریچه میترال، درصد امید به زندگی بیشتر است و 84 درصد از افرادی که عمل تعویض دریچه آئورت را انجام می‌دهند؛ حداقل 10 سال پس از این عمل زندگی می‌کنند.

برای انجام عمل جراحی دریچه قلب به چه پزشکی مراجعه کنیم؟

یک پزشک متخصص قلب و عروق می‌تواند؛ نوع ناهنجاری دریچه‌ای قلب شما را تشخیص داده و آن را درمان کند. هرچه میزان تبحر جراح متخصص قلب بیشتر باشد؛ میزان موفقیت عمل دریچه قلب بیشتر می‌شود و دوره بهبودی کوتاه‌تر و بازده آن بیشتر خواهد بود.

دکتر علیرضا قویدل از پزشکان مجرب، برای عمل جراحی دریچه قلب هستند. ایشان با تجربه فراوانی که در زمینه درمان بیماری‌های قلبی، از جمله ناهنجاری‌های دریچه‌ای دارند؛ می‌توانند ضمن عمل دریچه قلب، مشکلات قلب و عروق شما را درمان نمایند. جهت دریافت نوبت می‌توانید؛ به قسمت نوبت دهی مراجعه کنید.

سوالات متداول عمل دریچه قلب

عمل جراحی دریچه قلب، مانند هر عمل دیگر، مخاطراتی دارد؛ اما در صورت اقدام نکردن، بیمار با مشکلات قلبی بیشتری روبه‌رو می‌شود.

بروز عوارضی نظیر نارسایی قلبی، حمله قلبی، ابتلا به آریتمی قلبی و… در صورت انجام نادرست عمل یا کوتاهی در مراقبتهای بعد عمل دریچه قلب ممکن است.

معمولا عمل تعویض دریچه قلب، بین 3 تا 5 ساعت طول می‌کشد.

از جمله روش‌های جدید جراحی دریچه قلب، روش کم تهاجمی است. در این روش، پزشک با ایجاد برشی کوچک در بدن بیمار، فرایند عمل را انجام می‌دهد.

طول عمر بیماران، بستگی به تجربه تیم پزشکی، مراقبتهای بعد از عمل، سن بیمار، سایر بیماری‌های فرد و نوع دریچه تعویض شده دارد و نمی‌توان عدد دقیقی گفت.

66 دیدگاه دربارهٔ «عمل دریچه قلب | کاربرد و هزینه جراحی دریچه قلبی»

  1. سلام. وقت بخیر. آقای دکتر قویدل، من باید به زودی عمل جراحی تعویض دریچه قلب انجام بدم. میخواستم بپرسم که آیا بعد از این عمل میتونم زندگی عادی داشته باشم یا همچنان مشکلات وجود دارن؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بستگی به شرایط شما دارد. اگر ماهیچه قلب، قبل از عمل جراحی مشکلی نداشته باشد و دچار نارسایی قلبی نشده باشید، معمولا بعد از بهبود علائم مشکلی در ادامه زندگی نخواهید داشت.

  2. سلام. من 67 سالمه و بجز بیماری قلبی، دیابت هم دارم. دکترم بهم گفته که باید عمل تعویض دریچه قلب انجام بدم. با توجه به مشکل دیابت، وضعیتم پیچیده تره. میخواستم ببینم آیا میشه به روش جراحی بسته این مشکل رو حل کنید؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. مدت زمان عمل جراحی قلب با توجه به نوع بیماری و شرایط مختلف متفاوت است و می‌تواند بین 3 تا 5 ساعت به طول بینجامد. انجام عمل مجدد، طولانی‌تر است.

      1. آقای خوشبخت

        سلام آقای دکتر کسی که عمل تعویض دریچه انجام داده می‌تونه عمل پیوند کلیه تمام بده

  3. سلام آقای دکتر. یه سوال داشتم. آیا ممکنه که بدن ما دریچۀ قلب جدید رو پس بزنه؟ من شنیدم برای کلیه این اتفاق میفته. ممنونم.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. دریچه‌های قلبی که برای بیماران استفاده می‌شود با بدن سازگار است و معمولا پس زده نمی‌شود.

  4. سلام. وقت شما بخیر. چه رژیم غذایی رو برای بعد از عمل تعویض دریچه پیشنهاد می کنید؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. رژیم غذایی کم‌نمک و کم‌چربی برای همه بیماران توصیه می‌شود. به بیماران دریچه که وارفارین مصرف می‌کنند، توصیه می‌کنیم که یک رژیم غذایی یکنواخت و بدون تغییر مهم داشته باشند؛ چراکه تنوع غذایی می‌تواند روی اثر وارفارین تأثیرگذار باشد.

  5. سلام آقای دکتر. پدر من 55 ساله است و سالها سیگار مصرف کرده. الان دکترش بهش گفته که باید دریچه های قلبش رو عمل کنه. حالا این سیگار کشیدن برای عملش مشکلی پیش نمیاره؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. کشیدن سیگار، عوارض بعد از عمل را افزایش می‌دهد. هر زمان که مصرف سیگار قطع شود، به نفع بیمار است.

  6. اگر دریچه قلب بیماری آسیب دیده باشه، چقدر امید به زندگیش هست؟ یکی از فامیلامون متاسفانه دچار این مشکل شده. فامیل نزدیکمون هم هست و من خیلی خیلی نگران حالش هستم. ممنون میشم جوابم رو بدید.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. در صورتی که بیماران دریچه به موقع مراجعه کنند، معمولا مشکلی پیش نمی‌آید و طول عمر طبیعی خواهند داشت؛ مگر اینکه دیر مراجعه کنند و دچار نارسایی قلبی شوند.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. مدت زمان انجام عمل جراحی دریچه برای دریچه‌های معمولی بین 3 تا 5 ساعت است. برای عمل مجدد یا عمل چند دریچه، این زمان طولانی‌تر می‌شود.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. اگر بیمار بعد از عمل دچار عارضه‌ای نباشد، منعی ندارد. در سفرهای داخلی و کوتاه، با گذشت هفته اول بعد از جراحی می‌توانید سوار هواپیما شوید؛ اما برای سفرهای طولانی، بهتر است 6 تا 8 هفته صبر کنید.

  7. صادق زندیه

    سلام دکتر وقتتون بخیر آیا می شه تعویض درچه سه لتی فلزی مجدد با جراحی بسته تعویض کرد ؟

  8. صادق زندیه

    سلام اقای دکتر
    ۶سال پیش همسر م توسط شما تعویض دریچه تری گوسپید شده ۱۰ روز بیمارستان رجایی بستریه دریچه فیکس شده
    خواهش میکنم شماقبول کنید جراحی هرجا که شما بفرماییدانجام بدین نظرشما روقبول داریم

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بعد از عمل جراحی، می‌توان همه ورزش‌ها را انجام داد، ولی افرادی که عمل تهاجمی انجام می‌دهند، تا دو ماه باید از ورزش سنگین خودداری کنند تا استخوان جوش بخورد. پس بیمارانی که عمل کم‌تهاجمی انجام می‌دهند، معمولا بعد از دو تا سه هفته از زمان عمل جراحی، می‌توانند به‌راحتی، ورزش عادی را شروع کنند. انجام ورزش حرفه‌ای نیز، به شرایط بیمار وابسته است؛ اگر بیمار دچار نارسایی قلبی نباشد، می‌تواند بعد از 2 ماه، ورزش حرفه‌ای خود را شروع کند.

  9. سلام آقای دکتر. امیدوارم همیشه موفق باشید. میخواستم بدونم که آیا بعد از عمل تعویض دریچه میتونم باردار بشم یا اینکه برام ضرر داره؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. اگر عمل تعویض دریچه انجام دهید و به خاطر نوع دریچه که مکانیکی است، مجبور به استفاده از وارفارین شوید، محدودیت‌هایی برای شما ایجاد خواهد شد. در چنین شرایطی، بارداری باید تحت نظر پزشک باشد؛ چراکه وارفارین می‌تواند خطر سقط جنین یا ایجاد ناهنجاری‌های جنین را بیشتر کند. شما می‌توانید با مراجعه به پزشک معالج خود، راهنمایی‌های لازم را برای بارداری بدون خطر دریافت کنید.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. عمل جراحی دریچه قلب، مانند سایر عمل‌های جراحی، با مخاطراتی همراه است؛ اما باید توجه کنید که خودداری از عمل دریچه قلب، در درازمدت مشکلاتی ازجمله نارسایی قلبی را برای بیمار به همراه خواهد داشت.

  10. سلام. من مدتی قبل به دکتر قلب مراجعه کردم و متوجه شدم دچار گشادی دریچه قلب هستم و باید عمل کنم. اما از عمل می ترسم. لطفا راهنمایی کنید که اگر این کار رو نکنم، دچار نارسایی قلبی میشم؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بیمارانی که دچار مشکل دریچه‌های قلبی هستند، اگر به‌موقع و در زمان مناسب عمل نشوند، علاوه بر تشدید علائم، ممکن است عوارض جراحی نیز در آنها بیشتر شود و دچار نارسایی قلبی شوند. همچنین اگر عمل جراحی، مدت زمان طولانی به تعویق بیفتد، ممکن است عمل جراحی برای آنها سود و فایده‌ای نداشته باشد و تا پایان عمر، با نارسایی قلبی زندگی کنند.

  11. سلام. وقتتون بخیر. آیا میشه جراحی دریچه قلب رو به تاخیر انداخت؟ دکترم گفته باید عمل انجام بدم، اما خودم از لحاظ روحی آمادگیش رو ندارم.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. بسیاری از عمل‌های جراحی دریچه قلب، اورژانس نیستند. اگر مورد اورژانسی نباشد، می‌توان چند هفته و گاه چند ماه صبر کرد. بستگی به شرایط شما، علائم، یافته‌های اکوکاردیوگرافی و یافته‌های آنژیوگرافی دارد و نمی‌توان برای همه بیماران یک نسخه پیچید.

  12. با سلام خدمت آقای دکتر. بعد از اینکه بیمار عمل تعویض دریچه انجام میده، چند روز داخل آی سی یو می مونه؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. زمان بستری، با توجه به به نوع عمل، بیماری‌های زمینه‌ای و شرایط بالینی هر بیمار متفاوت است. این زمان از یک تا چند روز طول متفاوت است و به‌طور معمول دو روز طول می‌کشد.

      1. آقای خوشبخت

        سلام آقای دکتر کسی که عمل تعویض دریچه انجام داده می‌تونه عمل پیوند کلیه تمام بده

  13. سلام. چطور میشه بعد از عمل جراحی تعویض دریچه خیلی زود، سلامتی کامل رو به دست بیاریم و زندگی عادی داشته باشیم؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. جدا شدن از بستر بیماری در اولین فرصت نیازمند رعایت موارد زیر است:
      فعالیت بدنی کافی
      خواب مناسب
      کنترل کامل درد، فیزیوتراپی تنفسی اندام‌ها و گاه قلب
      رژیم غذایی سالم
      توجه کافی به توصیه‌های درمانی

  14. سلام. آقای دکتر وقت شما بخیر. من از بچگی مشکل دریچه میترال دارم. الان 20 سالمه و میخوام بدونم که آیا باید جراحی انجام بدم یا نه؟ خطر جراحی چقدره؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. زمان عمل جراحی بستگی به شدت بیماری، شدت علایم و یافته‌های اکوکاردیوگرافی دارد و سن به تنهایی معیار کافی نیست.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. دوره نقاهت بیماری تا حصول شرایط عادی بستگی به سن، نوع جراحی و عوامل مختلفی دارد، اما معمولا ۴ تا ۶ هفته طول می‌کشد.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. اگر منظور از گشادی، نارسایی دریچه‌های قلبی باشد، بدون درمان مناسب، به تدریج منجر به نارسایی قلبی پیشرفته می‌شود.

  15. با سلام خدمت آقای دکتر. دکتر قلب به برادرم گفته که باید عمل تعویض دریچه انجام بده، خواستم نظر شما رو هم بدونم.

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. برای پاسخ علمی بایستی اطلاعات علمی کافی در دسترس باشد؛ اما به‌طور کلی لطفا به پزشک معالج اعتماد کنید.

  16. باسلام خدمت آقای دکتر
    پسر من الان ۱۰ ماهه است
    با مشکل مادرزادی قلبی متولد شده
    در سه ماهگی عمل قلب باز شده
    این عمل ها روش انجام شده tga,vsd,tr,pda,lvoto
    الان حدود ۶ ماه از عملش میگذره و تو بررسی که انجام دادیم دکترش میگه متاسفانه دریچه آئورت دچار تنگی شده و عضله قلب رشد کرده و باید یک عمل دیگه انجام دهد…
    میخاستم نظر شما روهم بدونم چون دکترش درباره زمان عمل و روش جراحی هیچی نگفتن ….

  17. من چند سال قبل، پیش یکی از متخصصا عمل دریچه انجام دادم، الان خیلی وقتا بیحال میشم و فشارم می افته. آیا ممکنه دوباره مشکل ایجاد شده باشه؟

    1. دکتر علیزاده قویدل

      سلام. وقت بخیر. توصیه می‌کنم تحت نظر پزشک معالج باشید و علاوه بر معاینه، اکوکاردیوگرافی هم در صورت لزوم انجام دهید.

  18. سلام آقای دکتر ،پدرم ۲ سال پیش عمل تعویض دریچه میترال توسط شما شدند دریچه بیولوژیک است ،تا چند سال کار میکند

  19. سلام جناب دکتر مادر چند وقتی هست تنگی نفس پیدا کرده و به سختی نفس میکشد دکتر قلب رفتیم و بعد از اکو و انجوگرافی تشخیص داده که دریچه های قلب عوارض دار باید ترمیم یا تعویض کنید هزینه جراحی اش چند میشود

  20. سلام، پدرم ۷۴ سن داره و ۱۳ سال پیش عمل قلب باز انجام داده است، الان مشکل تنگی دریچه دارند،می خواستم نظر جنابعالی را در عمل دریچه بدونم، با تشکر.

  21. سلام وقتتون بخیر اقای دکترمن سه سال هست که ازضربان قلب وتنگی نفس رنج میبرم وازنظر تیروییدهم ازمایش ها نرمال هستش وپزشک هم داروی کنکور دو ونیم میلی برام تجویز کرده ولی خیلی تاثیرنداره واینکه گفتن دریچه های سمت چپ وراست گشادشده ودرجواب اسکن پس زدن خون به عقب روگفتند ولی گفتندخفیف هستش حتی انژیوگرافی هم پیشنهاد نکردند من 34سالمه ایا راه دیگری هست راهنمایی کنید

  22. مصطفی پیرهادی

    با درود، خدمت دکتر ارجمند، بنده را مورخه 43/4/31دکتر کامران بابا زاده دریچه میترال فلزی گذاشت و رگ الدی را نیز تعویض نموده، خواستم از جنابعالی سؤال کنم بخیه های پا و سینه سر ته شون رو درست چیدیم یا باید میکشیدیم تا تار بلندی زیر بیرون بیاد تو ده بیست روز اول، ما فقط سراهای پلاستیکی یشونو چیدیم، ممنون

  23. پوران هدایتی

    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر پدرم ۸۵ ساله و مشکل دریچه قلب داره و دکتر قلبش پیشنهاد دادن که اگه عمل نشه امکان ادامه زندگیش کم هست به تهران ببرید و بیمارستان رجایی که عمل انجام بشه آیا برای سن پدرم عمل خطری نداره

  24. با سلام و احترام
    جناب آقای دکتر پدر بنده تو سن 74 سالگی یهویی نارسایی قلبی پیدا کردن بعد آنژو متوجه شدن دریچه قلب باز و بلوک قلبی شدن و باطری گذاشتن و عمل غیر تهاجمی هم متاسفانه پاسخگو عمل دریچه نمیباشد و به عمل قلب باز نیاز دارد به نظر شما احتمال درصد عمل برای پدرم چقدر است؟ آیا ممکنه بهبود پیدا کنه یا اینکه بدون عمل الباقی عمرشو طی کنه> ریسک عملشو میخواستم بدونم چطوریه ؟

  25. سلام وقت بخیر
    خانمی ۳۷ ساله هستم .۷ مهر در مرکز قلب تهران عمل قلب باز انجام دادم و هنوز بستری هستم .دوتا از دریچه هام تعویض شده و متاسفانه چندروز بعد از عمل دچار تب و لرز شدم و با اینکه کل این مدت انواع ازمایش و کشت انجام شده و مدام انتی بیوتیک میگیرم اما باز هم تب دارم .حال عمومیم خوبه.شما میتونید دراین مورد راهنمایی کنید.عمل برای من عوارض داشته ؟؟؟

  26. سلام دکتر
    من مادرم ۶۲ سالشونه و بعد از آنژیو و اکو مری و اکو تخصصی که در بیمارستان مسیح شدند گفتند تنگی دریچه میترال شدیدی دارند و باید عمل باز قلب بشند
    بدلیل بیماری خودایمنی IGG4RD و دیابت نوع ۲ که دارند بعضی جراح های قلب از عمل ایشون امتناع می‌کنند
    نظر شما با توجه به این بیماری های مادر نسبت به انجام عمل چیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught TypeError: strtoupper() expects parameter 1 to be string, null given in /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php:140 Stack trace: #0 /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(140): strtoupper(NULL) #1 /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php(107): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hash_to_element(Object(DOMElement), 2, '<!DOCTYPE html>...') #2 /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Controller.php(150): WP_Rocket\Engine\Optimization\LazyRenderContent\Frontend\Processor\Dom->add_hashes('<!DOCTYPE html>...') #3 /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/publi in /home/idelir/domains/doctorghavidel.ir/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/Engine/Optimization/LazyRenderContent/Frontend/Processor/Dom.php on line 140