بیماری های قلب و عروقبیماری های قلبی و کرونا

کووید-19 و بیماران قلبی (پرسش و پاسخ)

من دچار بیماری قلبی هستم. آیا بیشتر از کسی که بیماری قلبی نداشته باشد در معرض خطر ابتلا به COVID-19 هستم؟ 

خیر – درگیری با ویروس کووید19 برای هر کسی ممکن است اتفاق افتد. با این حال  افرادی که بیماری قلبی زمینه ای دارند ممکن است علائم بیشتری از عفونت را نشان دهند یا عفونت شدیدتری نسبت به دیگران داشته باشند تا کنون بیشتر افرادی که به COVID-19 مبتلا شده اند، دچار علایم خفیف بیماری ویروسی از جمله گلو درد، سرفه و درد و درد و تب هستند، اما برخی از افراد (حدود 5٪) به عفونت شدید قفسه سینه / ذات الریه مبتلا می شوند. ما هنوز مطمئن نیستیم که افراد مبتلا به بیماری قلبی بیشتر از افراد دیگر دچار بیماری COVID-19 به عفونت شدید قفسه سینه مبتلا می شوند یا خیر، اما احتمالاً همینطور است چرا که این افراد وقتی دچار سرماخوردگی با ویروس های دیگر مانند آنفولانزا میشوند به عفونت ریه شدیدتری مبتلا می شوند.

آیا خطر ابتلا به علائم شدید COVID-19 برای همه بیماران مبتلا به بیماری قلبی مشابه است یا تفاوت هایی وجود دارد؟

اساس ابتلا به عفونت برای همه افراد یکسان است. ویروس از طریق قطره های کوچک موجود در هوا از فرد آلوده که سرفه، عطسه یا صحبت می کند، یا حتی از طریق لمس سطوح آلوده منتقل میشود چرا که ویروس می تواند برای چندین ساعت یا حتی روزها در سطوحی مانند میزها و دستگیره های در زنده بماند.

هنگامی که ویروس وارد بدن می شود، مستقیماً به ریه ها آسیب می رساند و پاسخ التهابی ایجاد می کند که از دو طریق سیستم قلبی عروقی را متاثر میکند. اولاً، با آلوده شدن ریه ها سطح اکسیژن خون کاهش می یابد و ثانیا، اثرات التهابی ویروس باعث افت فشار خون می شود. در چنین مواردی، قلب باید سریعتر و شدیدتر بزند تا اکسیژن مورد نیاز اعضای اصلی بدن را تأمین کند.

گروه های زیر در معرض خطر بیشتری هستند: افرادی که دچار نقص ایمنی هستند، مانند بیماران پیوندی، بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی و بیماران مبتلا به سرطان خون یا لنفوم همزمان با بیماری قلبی از نظر تئوری بیشتر در معرض خطر اثرات سوءویروس هستند.

گروه های پرخطر دیگر عبارتند از افراد مسن و ناتوان و همچنین خانم های باردار مبتلا به بیماری قلبی عروقی همزمان.

افراد مبتلا به بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی، کاردیومیوپاتی اتساعی، اشکال پیشرفته کاردیومیوپاتی بطن راست آریتموژنیک و بیماران مبتلا به بیماری قلبی سیانوتیک مادرزادی بیشترین خطر را دارند.

بیماران با فرم انسدادی کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک نیز ممکن است در همان گروه پرخطر قرار بگیرند. هیچ مدرکی وجود ندارد که این ویروس دستگاه های کاشته شده مانند ضربان سازهای قلب و دفیبریلاتورهای قلب و عروق (انواع مختلف باطری قلب) را آلوده کند یا باعث ایجاد آندوکاردیت عفونی در مبتلایان به بیماری دریچه قلب شود.

من مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (AF) هستم. آیا بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا ویروس قرار دارم؟

فیبریلاسیون دهلیزی به خودی خود خطر عفونت را افزایش نمی دهد. با این وجود، بسیاری از بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی مسن تر هستند و بیماری های دیگری مانند نارسایی قلبی، فشار خون بالا و دیابت دارند که در صورت ابتلا، احتمال ابتلا به بیماری شدیدتری را در آنها ایجاد می کند. به همه بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی هم توصیه می شود برای جلوگیری از عفونت اقدامات محافظتی عمومی مانند فاصله اجتماعی و شستن مرتب و مناسب دستها را انجام دهند.


در جایی خوانده ام که ویروس کرونا می تواند باعث مشکلات قلبی مانند حمله قلبی یا آریتمی شود، آیا این مطلب درست است؟

بر اساس اثرات التهابی ویروس، تئوری هایی وجود دارد که ممکن است عفونت ویروسی باعث پارگی پلاک های آترواسکلروتیک (رسوبات چربی) در عروق کرونر شود و منجر به سندرم حاد کرونر (حمله قلبی) شود.

افرادی که در هنگام علائم ویروس کرونا دچار ناراحتی شدید قفسه سینه می شوند، باید بلافاصله با پزشک و تیم درمان تماس بگیرند. شرایط التهابی سیستمیک شدید ممکن است باعث تشدید آریتمی ها یا حتی باعث فیبریلاسیون دهلیزی در برخی از افراد شود.

التهاب حاد ناشی از عفونت ویروس می تواند عملکرد قلب و قلب را بدتر کند با این وجود برای جلوگیری از این مشکلات نمی توانید کاری انجام دهید. شما باید برای جلوگیری از آلوده شدن توصیه های بهداشتی را مانند فاصله اجتماعی یا حتی بهتر از آن ایزوله کردن فردی، شستن مکرر دست و غیره را به دقت رعایت کنید.

آیا بیماران قلبی که دیابت و یا فشار خون دارند نیز بیشتر در معرض خطر هستند؟

داده ها از چین، جایی که بیماری ظهور کرد، نشان می دهد که نسبت قابل توجهی در افراد فوت شده و کسانی که به بیماری شدید مبتلا شده اند، بیماری های دیگری مانند دیابت و فشار خون بالا دارند. دلیل دقیق این امر همچنان نامشخص است. به احتمال زیاد هم فشار خون و هم دیابت در جامعه خصوصاً در گروه سنی (بالای 70 سال) که مرگ و میر ناشی از عفونت COVID-19 در آنها بیشتر است، شایع است.


گزارشاتی وجود دارد که COVID-19 ممکن است سبب بروز میوکاردیت یا پریکاردیت شود. اگر قبلاً به میوکاردیت / پریکاردیت مبتلا شده اید، آیا در معرض ابتلا به بیماری برای بار دوم بیشتر هستید؟

هیچ مدرکی وجود ندارد که فردی که در گذشته از میوکاردیت یا پریکاردیت رنج می برده است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به همان عارضه با COVID-19 باشد. البته برخی از موارد میوکاردیت دوره عود کننده و بهبودی دارند. تا به امروز مستندات علمی محکمی وجود ندارد که نشان  دهد ویروس مسئول COVID-19 مستقیماً قلب را آلوده می کند. با این حال، پاسخ التهابی حاد ناشی از عفونت ممکن است عملکرد قلب را بدتر کرده و علائم را در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی تشدید کند.


آیا احتمال مرگ ناشی از عفونت COVID-19 در افرادی که بیماری قلبی دارند بیشتر از افراد فاقد بیماری قلبی است؟

سن بالا و وجود بیماری زمینه ای -از جمله بیماری های قلبی- ریسک فاکتورهای شناخته شده مرگ ناشی از عفونت COVID-19 هستند. با این وجود، تأکید بر این نکته مهم است که اکثر بیماران، حتی آنهایی که بیماری قلبی زمینه ای دارند، عفونت خفیف داشته و بهبود کامل پیدا میکنند.


می دانیم که اگر مشکوک به آلودگی با ویروس کورونا باشیم و علامت جدی نداشته باشیم، الزاما نباید ي به بیمارستان برویم، اما اگر بیماری قلبی زمینه ای  داشتم چه زمانی باید به مراکز درمانی مراجعه کنم؟

اگر فکر می کنید به عفونت COVID-19 مبتلا هستید، ببینید که آیا می توانید علائم بیماری را در خانه کنترل کنید؟ تب را می توان با استامینوفن کنترل کرد. اما به محض اینکه احساس خطر کردید و علایم جدی تری پیدا کردید و نگران هستید که با درمان در منزل بیماری از کنترل خارج شود به مراکز درمانی یا پزشک خود مراجعه کنید.

گاها خبرهایی در رسانه های اجتماعی به گوش میرسد که داروهایی مانند ایبوپروفن (به اصطلاح داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی یا NSAID) برای کاهش تب و درمان درد می توانند COVID-19 را بدتر کنند. بر اساس اطلاعات موجود، سازمان بهداشت جهانی (WHO) و آژانس دارویی اروپا (EMA) استفاده از ایبوپروفن را ممنوع نکرده اند زیرا در حال حاضر هیچ مدرک علمی که بتواند ارتباط بین ایبوپروفن و بدتر شدن COVID 19 را نشان دهد، وجود ندارد. اگر شک دارید، لطفاً از پزشک خود بپرسید که کدام دارو برای درمان تب و / یا درد برای شما بی خطر است.

آیا برای من که به بیماری قلبی مبتلا هستم، اقدامات اضافی وجود دارد که برای کاهش خطر بیماری خود بایستی انجام دهم؟

اول پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کورونا و مسِولین وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی را به دقت رعایت کنید. مواردی وجود دارد که همه باید انجام دهند تا خطر خود را کاهش دهند.

اگر بیماری قلبی دارید موارد زیر مهم تر  است:

  • از تماس با  افراد بیمار جدا خودداری کنید.
  • تا جایی که امکان دارد از افراد دیگر دو متر فاصله داشته باشید.
  • دست های خود را مکرر و حداقل به مدت 20 ثانیه با صابون و آب گرم بشویید.
  • هنگام سرفه و عطسه، دهان خود را با دستمال یا قسمت داخلی آرنج خود بپوشانید.
  • از دست زدن به چشم، بینی و دهان خودداری کنید.
  • سطوح تماس شایع، مانند دستگیره در، دسته فرمان یا کلیدهای برق را با محلول های ضد عفونی کننده پاک کنید تا ویروس از بین برود.
  • تا جایی که ممکن است در خانه بمانید، در صورت امکان کار خود را از منزل انجام دهید.
  • اگر تب دارید (دمای 37.8 درجه سانتیگراد یا بالاتر)، سرفه یا عفونت قفسه سینه دارید، باید خود را قرنطینه کنید و از خانواده به دور باشید.

من امسال واکسن آنفلوانزا زده ام، آیا روی ویروس کورونا هم موثر است؟

نخیر، واکسن آنفلوانزا، محافظتی در برابر ویروس کرونا ایجاد نمیکند. ویروس به قدری جدید و متفاوت است که به واکسن خاص خود نیاز دارد. باید منتظر واکسن موثر بمانیم. اگرچه واکسن های آنفلوانزا برابر COVID-19 موثر نیستند، اما واکسیناسیون علیه بیماری های تنفسی توسط سازمان های بهداشتی عمده مانند سازمان بهداشت جهانی (WHO) برای محافظت از سلامتی شما بخصوص بیماران قلبی بسیار توصیه می شود.

آیا برای محافظت از خود در برابر ویروس حتما باید ماسک بزنم؟

سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسکهای پارچه ای (غیرپزشکی) را تشویق می کند، به خصوص در مکانهایی که ممکن است حفظ فاصله فیزیکی مانند حمل و نقل عمومی، مغازه ها یا سایر محیط های محدود یا شلوغ امکان پذیر نباشد. علاوه بر این، سازمان بهداشت جهانی استفاده از ماسک های پزشکی را به افراد زیر توصیه می کند:

  • تیم درمان و کارکنان بهداشت
  • افرادی که بیمار هستند و  دچار علائم مشکوک COVID-19 هستند.
  • افراد 60 ساله و بالاتر یا هر کسی بیماری زمینه ای دارد (مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماری قلبی، بیماری ریوی یا سرطان)

باید تاکید کرد که استفاده از ماسک بایستی با سایر اقدامات مهم پیشگیری و کنترل عفونت مانند بهداشت دست و فاصله اجتماعی همراه باشد، زیرا ماسک به تنهایی از COVID-19 محافظت نمی کنند.

آیا می توانم ویتامین یا مکمل های غذایی دیگری مصرف کنم؟ آیا ویتامین ها من را در برابر COVID-19 محافظت می کنند؟

مصرف ویتامین های فرموله شده و دارویی از شما در برابر COVID-19 محافظت نمی کند. در حال حاضر اثرات چندین عامل از جمله ویتامین C روی   COVID-19 در حال بررسی است، اما هنوز اطلاعات قابل اعتماد اطمینانی در دسترس نیست.

رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه های تازه به طور کلی در همه زمان ها – نه فقط در زمان COVID-19 – توصیه می شود تا به بدن کمک کند تا سیستم ایمنی بدن خود را حفظ کند.

سبزیجات و میوه های تازه طیف وسیعی از مواد مغذی لازم را نسبت به قرص های ویتامین دارند. بنابراین، همیشه بهتر است مقدار زیادی سبزیجات و میوه های تازه بخورید تا اینکه سعی کنید مکمل غذایی و ویتامینی استفاده کنید.

هنگام مصرف ویتامین های فرموله شده، اطمینان حاصل کنید که میزان مصرف شما بیش از مقدار توصیه شده روزانه نیست. برخی از ویتامین ها ممکن است در صورت مصرف بیش از حد زیاد به شما آسیب برسانند مخصوصا ویتامین های محلول در چربی (E A, D, K).

بیمارانی که وارفارین مصرف میکنند نباید مکمل هایی که ویتامین کا دارند را مصرف کنند مگر در شرایط خاص به توصیه پزشک.


آیا ممکن است  COVID-19 را از حیوان خانگی خود بگیرم؟

در حال حاضر  مدرک محکمی مبنی بر ابتلا انسان به این بیماری از حیوانات خانگی رایج مانند گربه و سگ وجود ندارد.


آیا افراد می توانند بیش از یک بار به COVID-19 مبتلا شوند؟

ما هنوز دقیقا نمی دانیم. تحقیقات فعلی نشان می دهد که بیشتر افرادی که از عفونت COVID-19 بهبود یافته اند، آنتی بادی های ویروس را در خون خود دارند. با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا همه بازماندگان COVID-19 به اندازه کافی آنتی بادی قوی دارند که می تواند یک بار دیگر از ابتلا به ویروس محافظت کند.

تحقیقات خوبی در حال انجام است تا اطلاعات بیشتری در مورد آنتی بادی ها و ایمنی COVID-19 بدست آوریم. بعلاوه، نمونه هایی از ویروس ها مانند آنفولانزا و سرماخوردگی وجود دارد که به دلیل تغییر ویروس در طول زمان، می توان بیش از یک بار آن را گرفت.

فعلا دقیقا  نمی دانیم که آیا این اتفاق می تواند با COVID-19 بیفتد ولی وجود سویه انگلیسی میتواند این مورد را تایید کند. بنابراین، شما به عنوان یک بیمار قلبی حتی اگر از عفونت COVID-19 بهبود یافته اید، لطفاً اقدامات محافظتی عمومی مانند فاصله اجتماعی و شستن مرتب و مناسب دست ها را برای جلوگیری از عفونت ادامه دهید.

آیا باید دوز داروهای قلب خود را در جریان همه گیری کورونا تغییر دهم؟

آنچه واضح است این است که قطع یا تغییر دارو می تواند بسیار خطرناک باشد و وضعیت شما را بدتر کند. این داروها برای نارسایی قلبی و کنترل فشار خون بالا برای جلوگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی و غیره بسیار موثر هستند.

هرگونه تغییر در درمان دارویی  شما که توسط یک متخصص انجام نشده باشد، می تواند شما را در معرض خطر بیشتر شعله ور شدن بیماری قلب قرار دهد.

گزارش هایی در رسانه ها حاکی از آن است که برخی از داروهای رایج که برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند مانند کاپتوپریل و لوزارتان (به اصطلاح مهارکننده های ACE و انسداد گیرنده های آنژیوتانسین) ممکن است هم خطر عفونت و هم شدت عفونت با ویروس کرونا را افزایش دهد. با این حال، برای تأیید این هشدار اساس علمی یا مدرکی معتبر وجود ندارد. بنابراین، اکیداً توصیه می شود که داروی فشار خون خود را همانطور که تجویز شده مصرف کنید بیمارانی که از داروهای نقص ایمنی استفاده می کنند، به عنوان مثال پس از پیوند قلب، باید طبق دستورالعمل، این داروها را مصرف کنند.

کاهش دوزها با خطر زیادی برای رد قلب پیوندی همراه است. لطفاً تمام داروهای خود را دقیقاً طبق دستورالعمل مصرف کنید. در صورت تردید، لطفاً با پزشک یا پرستار خود تماس بگیرید اما قبل از صحبت با آنها تغییری ایجاد نکنید.


گزارش های خواندم که بعضی از  داروهایی که به برخی از بیماران COVID-19 داده شده است  باعث  ایجاد مشکلات قلبی بخصوص آریتمی خطرناک می شود، آیا درست است؟

بیماران مبتلا به سندرم Long QT، در صورت بستری شدن در بیمارستان، باید اطمینان حاصل کنند که پزشک معالج از وضعیت قلب آنها مطلع است.

Long QT یک بیماری ارثی است که در آن تاخیر در سیگنال های الکتریکی قلب وجود دارد که باعث می شود افراد در معرض آریتمی (ضربان نامنظم قلب) قرار بگیرند.

برخی از داروهای تجربی که برای درمان بیماران COVID-19 ارزیابی می شوند، ممکن است فاصله QT را افزایش دهند و در برخی افراد باعث آریتمی شوند. این دارو همان  کلروکین، یک ماده ضد مالاریا و داروهای ضد ویروسی است علاوه بر این، برخی از داروها برای درمان، به عنوان مثال، فیبریلاسیون دهلیزی یا افسردگی استفاده می شود، که ممکن است فاصله QT فرد را طولانی کند. بنابراین، مهم است که پزشک از تمام داروهایی که مصرف می کنید آگاه باشد. در صورت نیاز به بستری شدن در بیمارستان، لطفاً اطمینان حاصل کنید که لیست کامل و به روز از تمام داروهای خود را به همراه داشته باشید.


آیا من در خارج از خانه ایمن هستم، آیا می توانم به پارک بروم یا بیرون از منزل قدم بزنم؟

بله. این ویروس از افرادی که مبتلا به عفونت هستند گرفته می شود و بنابراین مشکل جدی در رفتن به خارج از خانه وجود ندارد. آنچه مهم است جلوگیری از تماس با هر کسی است که ممکن است بیمار باشد. لطفاً فاصله خود را با دیگران دو متر حفظ کنید. ماسک بزنید. دستهای خود را به جشم و دهان خود نزنید. ببا هر روش دستهای خود را تمیز نکه دارید. جای شلوغ و سربسته نروید.


آیا می توانم سفر کنم یا از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنم؟

لطفاً به رهنمودهای منتشر شده توسط ستاد ملی کورونا به دقت توجه کنید، برای شما بیمار محترم قلبی همه سفرهای غیر ضروری ممنوع است. تا جایی که میتوانید در خانه بمانند. از استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی تا حد امکان خودداری کنید و یا حداقل  ماسک خود را بدرستی بزنید و دو متر از مسافران دیگر فاصله داشته باشید.

احساس اضطراب زیادی می کنم آیا کاری می توانم انجام دهم تا احساس بهتری داشته باشم؟

دوران کرونا برای همه اضطراب آور است، اما به خدا توکل کنید، در کنار و همراه خانواده باشید.

  • غذای خوب، منظم و سالم بخورید. شما باید بدنتان را شاداب و پر انرژی نگه دارید چرا که به مبارزه با اضطراب کمک می کنند. غلات کامل، میوه ها و سبزیجات (همه انواع) به کاهش اضطراب شما کمک می کنند. کیک، بیسکویت و شکلات بسیار خوشمزه هستند، اما میزان شکر اضافی برای اضطراب مناسب نیست.
  • نوشیدن مقدار زیادی آب یا یک فنجان چای یا قهوه خوب در یک مکان ساکت و یا کنار خانواده نیز به طور موثر برای آرام کردن و تسکین افکار اضطراب آور مفید است.
  • ورزش کنید. اگرچه در شرایط فعلی همه ما باید فاصله اجتماعی از یکدیگر داشته باشیم ولی به این معنا نیست که شما نمی توانید بیرون بروید. بیرون رفتن در نور روز (حتی اگر ابری باشد) برای سلامت روان شما مفید خواهد بود. به شرطی که هوا آلوده نباشد و به فضای بسته نروید. در حیاط و بالکن خانه خود و یا پارک نزدیک منزل خود، قدم  بزنید، نرمش و ورزش همراه موسیقی ریتمیک، تمرینات هوازی ملایم، پرش با طناب بسته به سن و شرایط جسمی و زندگی شما به کاهش اضطراب کمک می کند.
  • از روش های مجازی معاشرت با خانواده و دوستان خوب خود استفاده کنید یا به آنها زنگ بزنید. حمایت خانواده و دوستان نزدیک در کاهش اضطراب شما بسیار تاثیر گذار است.
  • با کارهای روزمره  مشغول باشید. لیستی از کارهایی که می توانید انجام دهید تهیه کنید. پاک کردن کمد، مرتب کردن اتاق، مرتب کردن نظافت کمد لباس، تمیز کردن علف های هرز حیاط خانه یا رسیدگی به گیاهان آپارتمانی، آکواریوم خانگی و غیره احساس اضطراب شما را خیلی کم میکند.
  • با همسر و خانواده خود هم صحبت شوید، آلبوم عکس های خود را ببینید، با بچه های خود بازی کنید، به موسیقی گوش دهید، کتاب بخوانید، آشپزی کنید، خیاطی کنید، نقاشی بکشید و…
  • از پیام رسانی منفی بیش از حد خودداری کنید. به اخبار و مطالب غیر واقعی توجه نکنید. اخبار را بشنوید، فقط یکبار در روز. اگرچه  همه ما باید آخرین توصیه های مربوط به ویروس کرونا را بدانیم ولی پیگیری مداوم اخبار برای ما اضطراب آور است.
  • خوب ، آرام و عمیق نفس بکشید. این ورزش ساده در صورت احساس اضطراب می تواند به شما کمک کند. در حالت آرام بنشینید بر روی نفس خود تمرکز کنید و تا تعداد 5 نفس عمیق بکشید و تا تعداد 10 به آرامی نفس بکشید، این کار را چندین بار انجام دهید، تا زمانی که احساس کنید اضطراب به اندازه کافی فروکش کرده است.
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا